Австрія не визнає псевдореферендуми, як і спроби анексії території України

Австрія не визнає псевдореферендуми, як і спроби анексії території України

Укрінформ
Австрія засуджує проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих українських територіях і ніколи не визнає ані їхніх результатів, ані спроб анексії росією території України.

Про це йдеться у заяві федерального міністерства європейських та закордонних справ Австрії, опублікованій у Твіттері, передає Укрінформ.

"Австрія рішуче засуджує проведення незаконних фіктивних референдумів з метою виправдання анексії українських територій російською федерацією. Вони є черговим серйозним нападом на суверенітет та територіальну цілісність України. Фейкові референдуми не мають жодної легітимності за міжнародним правом і, звичайно, не будуть нами визнані, як і анексія українських територій", - йдеться у заяві.

У МЗС Австрії також наголосили, що "шляхом насильницької спроби русифікації України, неприйнятних ядерних та оголошеної минулого тижня часткової мобілізації російська федерація посилює свою незаконну загарбницьку війну".

"Дефіцит продовольства та зростання цін на енергоносії в усьому світі є прямими наслідками російської загарбницької війни та свідомо посилюються безвідповідальними та цинічними діями російської федерації", - заявили у зовнішньополітичному відомстві й закликали рф дотримуватися зобов’язань як постійного члена Ради Безпеки ООН та повернутися за стіл переговорів.

Читайте також: Грузія засуджує псевдореферендуми рф в Україні

Як повідомлялося, російські загарбники оголосили результати псевдореферендумів, які проводилося ними протягом 23 – 27 вересня на тимчасово окупованих територіях України. Згідно з ними, "підтримка" входження до складу росії нібито становила понад 97% голосів.

Міжнародна спільнота законність такого інсценованого "волевиявлення" не визнала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-