Австрія засудила ядерний шантаж росії

Австрія засудила ядерний шантаж росії

Укрінформ
Австрія засудила погрози росії щодо використання ядерної зброї, як і окупацію нею Запорізької АЕС.

Як передає Укрінформ, про це заявив глава МЗС Австрії Александер Шалленберг під час відкриття 66-ї Генеральної конференції Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) у Відні.

"Протягом десятиліть ядерні ризики не були такими високими. Дії росії демонструють тривожний рівень безвідповідальності та можуть мати катастрофічні наслідки для всіх нас. Ядерна зброя - це дамоклів меч, що висить над усім людством", - заявив він.

Читайте також: Зеленський на Радбезі ООН: росія не має права володіти ядерною зброєю

Як зазначили в австрійському зовнішньополітичному відомстві, таким чином Шалленберг "підкреслив екзистенційну загрозу та підвищений наразі ризик використання цієї зброї через нещодавні ядерні погрози росії".

Також вказується на те, що "окрім спроби ядерного шантажу", глава МЗС Австрії також засудив обстріл ядерних реакторів та інших ядерних об’єктів, таких як окупована росією Запорізька АЕС. На цьому тлі австрійським міністр висловив підтримку ідеї створення безпекової зони навколо АЕС і вкотре наголосив на важливості роботи МАГАТЕ на місцях.

Читайте також: Гендиректор МАГАТЕ про новий обстріл ЗАЕС: Зона безпеки є нагально необхідною

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам. Президент путін 21 вересня після оголошення часткової мобілізації в російській федерації знову пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-