У МЗС прийняли копії вірчих грамот у новопризначеного посла Фінляндії в Україні

У МЗС прийняли копії вірчих грамот у новопризначеного посла Фінляндії в Україні

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс прийняв копії вірчих грамот у новопризначеного посла Фінляндської Республіки в Україні Яакко Лехтовірти.

Про це повідомило МЗС, передає Укрінформ.

Перебийніс висловив вдячність за підтримку Фінляндією суверенітету і територіальної цілісності України, оборонну, фінансову та гуманітарну допомогу нашій державі, а також за активну позицію Гельсінкі у питанні посилення тиску на державу-агресора.

Сторони погодилися з важливістю підтримання активного політичного діалогу, насамперед з метою подальшого залучення Фінляндії до відбудови нашої держави та вирішення першочергових потреб України в контексті наближення зимового періоду, зокрема, забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб.

Співрозмовники окремо обговорили процес підготовки України до вступу в ЄС. Яакко Лехтовірта підтвердив підтримку Гельсінкі євроінтеграційних прагнень Києва та висловив готовність Фінляндії сприяти просуванню нашої держави по шляху до членства в Європейському Союзі.

Читайте також: Україна і Фінляндія обговорили питання ядерної безпеки в регіоні

Як повідомляв Укрінформ, раніше в МЗС прийняли копії вірчих грамот у новопризначеного посла Республіки Австрія в Україні Арада Бенкьо.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-