Президент обговорив із прем’єром Нідерландів псевдореферендуми та санкції проти рф

Президент обговорив із прем’єром Нідерландів псевдореферендуми та санкції проти рф

Укрінформ
Україна та Нідерланди одностайні: світова спільнота має рішуче відреагувати на псевдореферендуми, організовані російською федерацією на тимчасово окупованих українських територіях.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив у Твіттері після розмови з прем‘єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, повідомляє Укрінформ.

"Мав продуктивну розмову з прем‘єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Обговорили ситуацію на фронті та подальшу оборонну підтримку України. Україна та Нідерланди одностайні: світ має рішуче відреагувати на псевдореферендуми та посилити санкційний тиск на рф. Скоординували підтримку ініціатив України в межах ООН", – зазначив Зеленський.

Читайте також: Британія ввела нові санкції проти рф через псевдореферендуми

Як повідомлялося, 20 вересня ватажки “л/днр” та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили “інсценування волевиявлення про приєднання до росії” та призначили їх на 23-27 вересня.

Лідери західних країн наголосили, що будь-які російські фіктивні інсценування волевиявлення в Україні будуть нелегітимними.

Водночас президент російської федерації володимир путін 21 вересня заявив, що росія визнає результати інсценування волевиявлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-