Шуляк – про ліквідованого Ковальова: Він не був членом партії «Слуга народу»

Шуляк – про ліквідованого Ковальова: Він не був членом партії «Слуга народу»

Укрінформ
Заступниця керівника фракції «Слуги народу» Олена Шуляк розповіла, що ліквідований колаборант Олексій Ковальов не був членом партії "Слуга Народу".

Про це вона заявила в інтерв'ю НВ, передає Укрінформ.

«На сьогодні є четверо колаборантів серед депутатів або голів громад (від "Слуги народу" - ред.), які працюють на тимчасово окупованих територіях. Ми відслідковуємо дуже скрупульозно всіх тих, хто зрадив Батьківщину. І до таких депутатів, які були висунуті політичною силою СН, можемо застосувати зразу імперативний мандат. На щастя, всі четверо депутатів не були членами партії, але ми їх висували», - сказала вона.

Читайте також: На двох народних депутатів склали адмінпротоколи - просили для родичів «привілеї» під час війни

За словами Шуляк, проти цих колаборантів відкриті кримінальні провадження, застосовано процедуру імперативного мандату (відкликання депутатів – ред.), «і наше завдання спільне, щоб ці люди понесли справедливе покарання».

При цьому Шуляк звернула увагу, що таких колаборантів лише четверо, а місцевих депутатів від «Слуги народу», які зараз служать у ЗСУ або працюють на медичному фронті, - більше 400.

Водночас Шуляк визнала необхідність «замислюватись над питаннями кадрового відбору, як ці люди потрапили до команди і що зробити зараз, щоб унеможливити такі випадки у майбутньому». На її переконання, кадрова політика повинна бути переглянута дуже радикально.

Читайте також: У кущах і під дулами автоматів: як загарбники проводять псевдореферендум на Луганщині

«Ми бачимо дуже неприємну для нас історію з депутатом Верховної Ради Олексієм Ковальовим, який на сьогодні вже страчений. Він не був членом партії, він був членом фракції. Але від цього не менш соромно, що така людина працювала з нами і брала участь в ухваленні важливих для країни рішень», - додала Шуляк.

Як повідомлялося, у квітні 2022 року працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження проти народного депутата Ковальова, який після повномасштабного вторгнення рф виїхав на тимчасово захоплену територію Херсонської області та допомагав російським військам. На початку липня Ковальов обійняв посаду «заступника голови» у незаконно створеному «уряді Херсонської області».

28 серпня з'явилася інформація, що Ковальова вбили у Залізному Порту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-