На двох народних депутатів склали адмінпротоколи - просили для родичів «привілеї» під час війни

На двох народних депутатів склали адмінпротоколи - просили для родичів «привілеї» під час війни

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції склало адмінпротоколи стосовно двох народних депутатів - Анатолія Остапенка і Василя Петьовки, які скористалися своїми повноваженнями в особистих цілях під час війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Зазначається, що заступник Голови НАЗК Артем Ситник склав адміністративні протоколи через виявлення ознак порушень вимог Закону України «Про запобігання корупції» стосовно двох народних депутатів.

Зокрема, Анатолія Остапенка, який скористався своїм правом на депутатське звернення. Він написав до голови Житомирської обласної військової адміністрації щодо надання його сину права пересуватись по місту Житомир і Житомирській області на власному транспорті під час комендантської години, що становило його приватний інтерес (ч. 2. ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) – вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів).

Також протокол був складений стосовно народного депутата України Василя Петьовки, який звернувся до голови Закарпатської ОВА щодо надання права вільного пересування через державних кордон України для його сина, двоюрідного брата та батька дружини сина, що становило його приватний інтерес (ч. 2. ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Читайте також: Суд і поліція самовільно розпочали розслідування можливих порушень у декларації Шуляк - НАЗК

Як повідомляв Укрінформ, Національне агентство з питань запобігання корупції відновило доступ до Антикорупційного порталу, розширило його функціонал та оновило розділи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-