Китай підтримує всі зусилля, що сприяють мирному врегулюванню кризи в Україні – Ван Ї

Китай підтримує всі зусилля, що сприяють мирному врегулюванню кризи в Україні – Ван Ї

Укрінформ
Китайська Народна Республіка підтримує всі міжнародні зусилля, які сприяють мирному врегулюванню кризи (так в КНР називають розв’язану росією війну проти України – ред.) в Україні.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час виступу на загальних дебатах 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН заявив член Державної Ради, міністр закордонних справ КНР Ван Ї.

«Ми підтримуємо всі зусилля, що сприяють мирному врегулюванню кризи в Україні», - сказав Ван Ї.

За його словами, Пекін вважає своїм головним завданням сприяти переговорам та прийняттю рішення, яке б враховувало «легітимні занепокоєння у сфері безпеки всіх країн».

«Закликаємо всі сторони конфлікту не дозволити йому «розлитися» далі», - зазначив китайський міністр.

При цьому, він зауважив, що Китай є посередником у багатьох «гарячих точках» і «дотримується власних традиційних підходів» до їхнього врегулювання.

«Ми намагаємось вирішувати проблеми гарячих конфліктів мирними засобами шляхом справедливих і прагматичних мирних переговорів», - сказав Ван Ї.

Водночас, на початку свого виступу очільник МЗС КНР наголосив, що Китай підтримує мир і виступає проти війни, за рівноправність і проти спроб одних держав застосовувати силу стосовно інших.

«Потрібно враховувати інтереси всіх країн, великих і малих, що є основним принципом Статуту ООН… Жодна країна не стоїть вище інших, жодна країна не повинна зловживати своєю силою, щоб залякувати інші суверенні країни», - зазначив Ван Ї.

Читайте також: Зеленський хотів би, щоб Китай допоміг зупинити російську агресію

Як відомо, від початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну Китай заявив про нейтралітет і відмовляється надавати військово-технічну, фінансову та іншу матеріальну допомогу жодній зі сторін. Водночас Пекін регулярно демонструє політичну підтримку москви на міжнародній арені, через що його позиція піддається критиці з боку західних держав і сприймається більшістю країн світу як «проросійський нейтралітет».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-