Президент: Із росією працює не домовленість, а сила

Президент: Із росією працює не домовленість, а сила

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає, що домовленості з росією не працюють, вона розуміє лише факт сил, тому потрібне об'єднання світу навколо України й ізоляція російської федерації.

Про це він заявив в інтерв'ю французьким ЗМІ, передає Укрінформ.

"Із росією працює не домовленість, а факт сили. Чому потрібен світ, об'єднаний навколо України? Це - факт сили, щоб примусити їх (росіян - ред.) закінчити війну. Не вбити їх, не мучити, не ґвалтувати - те, що вони робили з нашими людьми. Ні! Факт сили: весь світ ізолює росію- бізнес завдяки санкційній політиці, туризм завдяки закриттю кордонів і скасуванню віз, не продають їм зброю, не продають технології", - підкреслив Зеленський.

Він розповів, що нині Україна використовує всі механізми, аби винних у злочинах було притягнуто до відповідальності, у тому числі спільні слідчі групи, можливості Міжнародного кримінального суду, проте наголосив і на важливості створення спеціального трибуналу.

Читайте також: Зеленський вважає, що росіянам безпечніше мітингувати й потрапити за ґрати, ніж загинути в Україні

"Ми хочемо спеціальний трибунал засудження, тому що історія ще не бачила використання такої зброї, історія не бачила катування такої кількості людей - вони відрізають частини тіл людей - ґвалтувань, масових убивств", - зазначив Президент.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 22 вересня утворив робочу групу на чолі з керівником свого Офісу Андрієм Єрмаком, яка займатиметься опрацюванням питання створення спеціального міжнародного трибуналу щодо притягнення до відповідальності винних в агресії проти України.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-