Зеленський вважає, що росіянам безпечніше мітингувати й потрапити за ґрати, ніж загинути в Україні

Зеленський вважає, що росіянам безпечніше мітингувати й потрапити за ґрати, ніж загинути в Україні

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що росії вдасться мобілізувати заявлені 300 тисяч осіб, проте наголошує, що росіянам безпечніше виходити на протести й потрапити з них за ґрати, аніж їхати на війну в Україну й гинути.

Про це він заявив в інтерв'ю французьким ЗМІ, передає Укрінформ.

"Я думаю, йому (путіну - ред.) вдасться відправити 300 тисяч, наскільки нам відомо... це показували і наші партнери, і наша розвідка, усі ці 300 тисяч анкет були вже підготовлені ще до того моменту, коли він (путін - ред.) сказав про часткову мобілізацію. Усі ці папірці у них були готові на столі, були питання, коли він (путін - ред.) дасть цей сигнал", - зазначив Президент.

Він назвав великою помилкою росіян побоювання, що їх заарештують, якщо вони вийдуть на протести.

Читайте також: ЗМІ про мобілізацію у росії: здебільшого «гребтимуть» по селах, у великих містах – по мінімуму

"Вони бояться потрапити за ґрати, бо не розуміють, куди попадуть, коли прийдуть до нас. Коли вони прийдуть на нашу землю, їм доведеться стріляти в нас, нам також доведеться стріляти в них. Тут (в Україні - ред.) вони або загинуть, або здаватимуться і потраплять у полон. Вони навіть не розуміють різниці: якби вони зараз виходили на вулицю, це більш безпечно, це потрібно, це і є демократія, навіть якщо у тебе її забрали у такій великій державі, але всіх зупинити неможливо, бо це 150 млн людей", - підкреслив Зеленський.

Президент висловив думку, що росіяни не розуміють ризиків, "тому що масово ще не бачили трупів своїх громадян".

Читайте також: Західні РСЗО та артилерія стали вирішальними під час контрнаступу ЗСУ - Зеленський

Як повідомлялося, 21 вересня президент росії путін у спеціальному відеозверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи з реалізації указу розпочинаються з 21 вересня. Міністр оборони росії сергій шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів. Пізніше з'явилася інформація, що у засекреченому сьомому пункті відповідного указу путіна зазначено іншу кількість мобілізованих: 1-1,2 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-