Посольство Японії повертається до Києва та повністю відновлює роботу — Шмигаль

Посольство Японії повертається до Києва та повністю відновлює роботу — Шмигаль

Фото, відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр Японії Кішіда Фуміо оголосив про повернення до Києва японського посольства та повне відновлення роботи диппредставництва.

Як передає Укрінформ, про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі за підсумками зустрічі зі своїм японським колегою.

"Японія та японський народ стоять пліч-о-пліч з Україною на захисті справжніх цінностей. Вчергове упевнився в цьому під час зустрічі з прем’єр-міністром Японії Кішідою Фуміо у Нью-Йорку. Подякував за підтримку України під час російської агресії. Важлива тема нашої розмови — безпека ядерних об'єктів", — зазначив він.

Шмигаль поінформував прем’єр-міністра Японії про ситуацію на Запорізькій АЕС та обстріли росією Південноукраїнської АЕС.

Зазначається, що очільники урядів скоординували позиції щодо заходів із демілітаризації ЗАЕС. "Розраховуємо на сприяння Японії у цьому питанні на рівні G7", — зауважив Шмигаль.

Він подякував Японії за участь у Кримській платформі, фінансову, гуманітарну та політичну підтримку. Також сторони обговорили необхідність посилення санкційного тиску на російську федерацію та створення трибуналу для притягнення до відповідальності вищого керівництва рф за злочини проти українців.

Читайте також: Японія продовжила термін дії програми фіндопомоги евакуйованим із України

Фуміо під час зустрічі запевнив, що його країна й надалі буде "потужним адвокатом України" на рівні G7 та в ООН.

Як повідомляв Укрінформ, на початку вересня посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі підтвердив готовність офіційного Токіо продовжувати політику всебічної підтримки України, насамперед у контексті протидії російській збройній агресії.

Також стало відомо, що Україна і Японія співробітничатимуть у фінансовій сфері у післявоєнний період відбудови.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-