Туреччина виступає за дипломатію та діалог між Україною та рф – Чавушоглу

Туреччина виступає за дипломатію та діалог між Україною та рф – Чавушоглу

Укрінформ
Чим довше триває війна росії проти України, тим важче досягти чіткого та прийнятного рішення, тим більше шкоди вона приносить всім, особливо українцям. Рішення росії про часткову мобілізацію та оголошення референдуму в Луганську, Донецьку, Херсоні та Запоріжжі демонструють серйозність ситуації.

Про це в рамках заходів 77-го засідання Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй сказав Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

«Чим довше триває війна, тим важче досягти чіткого та прийнятного рішення. Але єдиним виходом є дипломатія та діалог», - сказав Чавушоглу.

Міністр відзначив зростання напруги через оголошення рф часткової мобілізації.

«Рішення росії про часткову мобілізацію та оголошення референдуму в Луганську, Донецьку, Херсоні та Запоріжжі демонструють серйозність ситуації… Ми намагаємося не допустити поглиблення гуманітарної кризи через війну в Україні», - зауважив міністр.

За його словами, Туреччину критикували деякі країни-партнери за її посередницькі зусилля на початку війни.

«Але зараз багато хто погоджується, що продовження війни завдасть більше шкоди всім, особливо українцям», - сказав турецький міністр.

Міністр Чавушоглу зазначив, що навіть у ситуації, коли політичний діалог і мирне вирішення розбіжностей є складними, посередництво може врятувати життя. Прикладом цього він назвав угоду про відкриття зернового коридору, підписану в Стамбулі.

Читайте також: Зеленський подякував Ердогану за провідну роль у звільненні з російського полону українців

«Ця угода дозволила уникнути додаткового фінансового стресу. Інноваційні підходи, подібні до цього, у врегулюванні конфліктів і посередництві можуть бути використані, щоб розвіяти інші глобальні проблеми», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав про те, що обмін полоненими між Украною і росією, який відбувся 21 вересня, є важливим кроком до припинення війни, й зусилля в цьому напрямку тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-