Обмін Медведчука не вплине на розгляд на його справи про держзраду - СБУ

Обмін Медведчука не вплине на розгляд на його справи про держзраду - СБУ

Укрінформ
Обмін підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука не вплине на подальше розслідування і розгляд його справи чи конфіскацію майна.

Про це заявив т.в.о. голови СБУ Василь Малюк під час відеоспілкування з Президентом Володимиром Зеленським, передає Укрінформ.

"Відносно справи Медведчука всі деталі ми розповімо на подальших брифінгах, але переконливо заявляє, що його обмін жодним чином не вплине негативно на подальші судові слухання, на розгляд справи по суті, на конфіскацію майна, на прийняття відповідних рішень і т.д.", - запевнив Малюк.

Читайте також: Азовців обміняли на Медведчука - Зеленський

Він нагадав, що у серпні були внесені відповідні законодавчі зміни, які дають можливості для таких обмінів і розслідування справи.

«Медведчук – це не просто кум путіна, а якісно задокументований нами державний зрадник. Його провина повністю зафіксована у відповідних матеріалах, які зібрала СБУ. Крім того, під час роботи у справах Медведчука ми знешкодили не одну агентурну мережу, затримали багатьох державних зрадників та здобули велику кількість важливої інформації, яку використовуємо у контррозвідувальних заходах. А тепер завдяки обміну ми змогли витягнути з російського полону героїв, на яких так чекають вдома», – зазначив Малюк.

Читайте також: Україна повернула з російського полону понад 200 захисників

Він також розповів, що у рамках обміну в середу було повернуто співробітника СБУ з позивним Бурий, який боронив Азовсталь.

У СБУ проінформували, що Медведчук надав згоду на обмін, суд задовольнив відповідне клопотання прокурора.

У спецслужбі зауважили, що зустріч звільнених українців відбувалася у Чернігівській області.

Читайте також: Звільнені з полону командири нині у Туреччині під особистими гарантіями Ердогана – Єрмак

У СБУ також нагадали, що з початку повномасштабного вторгнення рф загалом відбулося 20 таких звільнень, за результатами яких вдалося повернути з полону 802 бранців.

Як відомо, Віктору Медведчуку раніше повідомлено про підозру за ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1 ст.258-3 (сприяння терористичній організації) та ч.1 ст.438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-