Звільнені з полону командири нині у Туреччині під особистими гарантіями Ердогана – Єрмак

Звільнені з полону командири нині у Туреччині під особистими гарантіями Ердогана – Єрмак

Укрінформ
П'ятеро звільнених з російського полону командирів, серед яких командир полку «Азов» Денис Прокопенко («Редіс»), його заступник Святослав Паламар («Калина»), командир 36-ої бригади морської піхоти Сергій Волинський («Волина»), перебувають нині у Туреччині під особистими гарантіями безпеки Президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак під час наради, яку транслював телемарафон, передає Укрінформ.

«Згідно із домовленостями, досягнутими раніше із президентом Туреччини Ердоганом, п’ятеро наших командирів перебувають у Туреччині під його особистими гарантіями захисту і безпеки», - сказав Єрмак.

Він також зазначив, що загалом у цей день 215 українських захисників звільнили з російського полону. Також вдалося повернути 10 іноземців, які боронили українську землю від російського війська.

Ввечері 21 вересня стало відомо, що з російською стороною Київ провів обмін полоненими. Серед них захисники «Азовсталі» командир полку «Азов» Денис Прокопенко («Редіс»), його заступник Святослав Паламар («Калина»), командир 36-ої бригади морської піхоти Сергій Волинський («Волина»), старший сержант 36-ї бригади Михайло Діанов (відомий по фото з пораненою рукою), пресофіцер «Азову» Дмитро Козацький («Орест») , голова патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін, медик Катерина Поліщук («Пташка») та інші.

Читайте також: Україна повернула з російського полону понад 200 захисників

Також у середу офіційний представник Саудівської Аравії заявив про досягнення домовленостей з рф у переговорах щодо визволення іноземних громадян з російського полону. Це дало можливість повернути десятьох військовополонених, захоплених під час бойових дій в Україні: громадян США, Великої Британії, Швеції, Хорватії та Марокко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-