Вступ України в НАТО буде правильною відповіддю на шантаж путіна – Порошенко

Вступ України в НАТО буде правильною відповіддю на шантаж путіна – Порошенко

Укрінформ
Заява путіна про часткову мобілізацію в росії несе кілька сигналів, зокрема НАТО - про необхідність розпочати процедуру вступу України в альянс, західним партнерам України - щодо постачання Україні зброї, ООН - щодо виключення росії з Радбезу.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказав народний депутат, голова партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, передає Укрінформ.

"Це для НАТО меседж - припинити далі гратися з майбутнім членством України. Розпочинайте зараз, за прикладом ЄС, всі необхідні кроки, щоб розпочати вступ України в НАТО. Це буде правильна відповідь, щоб відповісти путіну на шантаж", - сказав Порошенко.

Також, за його словами, це меседж для західних партнерів України щодо постачання озброєння.

"Наш меседж для них: допоможіть нам врятувати вас. І я думаю, що наші іноземні партнери дуже добре це прочитали", - сказав Порошенко.

Окрім цього виступ російського президента має спонукати ООН переглянути статус росії в Раді безпеці ООН.

"Негайно приймати рішення щодо незаконності перебування російської федерації , яка не відповідає принциповим і основним вимогам і статуту ООН, вилучайте її з Ради безпеки ООН і проводьте зараз засідання Ради безпеки ООН, щоб застосувати додаткові санкції і вживати заходи безпеки", - сказав Порошенко.

Водночас, як наголосив Порошенко, Україна готова, попри війну, і надалі проводити реформи. "Війна не є приводом для непроведення реформ. Ми маємо зробити до кінця року рішучі кроки по запровадженню Копенгагенських критеріїв проведення реформ по подальшій децентралізації, верховенству права, свободі ЗМІ, захисту прав людей, і того, чому має відповідати країна, яка претендує на членство в ЄС", - сказав він.

Порошенко також наголосив, що заява російського президента свідчить про безпорадність збройних сил "другої" армії світу.

За його словами , не варто непокоїтися через долучення до війни в Україні мобілізованих згідно путінському указу росіян, оскільки мотивація і спроможність у них ще менша, ніж у тих контрактників та вагнерівців, яких ЗСУ знищили в Україні.

"Саме тому вони (росія- ред.) збільшили відповідальність за те, що вони будуть тікати або здаватися в полон. Не врятує це росіян і наступальні дії українських ЗСУ точно будуть продовжені", - сказав народний депутат.

Водночас ця заява є сигналом і для самих росіян, що спеціальна воєна операція насправді є війною.

"Це сигнал, цей виступ путіна, указ путіна для багатьох. Перше - для росіян. Вони вже не вірять, що це якась спеціальна воєнна опреація. Оскільки ви забираєте наших дітей, це війна. Я можу наголосити, це вже має ознаки третьої світової війни, яка чиниться на українській землі", - сказав Порошенко.

Читайте також: Залужний про мобілізацію в рф: Знищимо всіх, хто зі зброєю прийде на нашу землю

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні володимир путін оголосив про проведення в росії часткової мобілізації. Після цієї заяви ринок акцій в рф обвалився на 10%, а росіяни розкупили всі прямі квитки до Єревана та Стамбула.

Міністр оборони Великої Британії, коментуючи це рішення путіна, заявив, що оголошення президентом рф часткової мобілізації є визнанням того, що його план вторгнення в Україну провалився.

Фото: Європейська Солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-