У законопроєкт про медіа внесли близько тисячі правок – депутатка

Прийнятий у першому читанні законопроєкт «Про медіа» зазнав значних правок.

Про це в коментарі «Детектор медіа» розповіла народна депутатка від партії «Слуга народу», заступниця голови парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук, передає Укрінформ.

«Тисяча (правок), думаю, буде. Секретаріат ще зводить таблицю. Деякі колеги приносили правки у паперовому вигляді», — сказала Кравчук.

За ії словами, частина уточнень надійшла від самих авторів законопроєкту.

Читайте також: Законопроєкт про медіа буде змінюватися відповідно до вимог часу та ЄС - Кондратюк

Як повідомляв Укрінформ, 30 серпня Верховна Рада 233 голосами схвалила у першому читанні законопроєкт «Про медіа».

Напередодні ухвалення закону народний депутат Володимир В'ятрович повідомив у Фейсбуці, що 34 народні депутати з п’яти фракцій та позафракційні звернулися до спікера Руслана Стефанчука з закликом зняти цей законопроєкт з пленарного засідання».

Зокрема, як відзначив народний депутат, у тексті законопроєкту "Про медіа" скасовується ухвалена у червні заборона на трансляцію фонограм, аудіограм та кліпів російських співаків. Також, за словами В'ятровича, нівелюється перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці; знижується рівень контролю за українською мовою у фільмах, дозволяється порушення на 10% квоти на українські пісні на радіо; робляться недієвими норми, які забороняють позитивне висвітлення органів влади держави-агресора.

Водночас, як повідомила у Фейсбуці заступниця голови гуманітарного комітету ВР Євгенія Кравчук, у вересні очікується висновок Європейської комісії, який готують експерти Ради Європи, комітет розгляне правки і законопроєкт буде винесено на голосування у другому читанні.