Шмигаль запросив Індію стати одним із гарантів безпеки України

Шмигаль запросив Індію стати одним із гарантів безпеки України

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль передав Індії пропозицію Президента Володимира Зеленського стати одним із гарантів безпеки України після війни та запросив країну долучатися до повоєнного відновлення.

Як передає Укрінформ, про це глава українського уряду повідомив у Телеграмі.

"На полях Генасамблеї ООН зустрілися з очільником МЗС Індії Субраманьямом Джайшанкаром. Подякував уряду Індії та індійському народу за гуманітарну допомогу нашій країні. Розвіяв міфи російської пропаганди про "зернову ініціативу" та Запорізьку АЕС", — зазначив він.

Шмигаль наголосив на необхідності докладання спільних зусиль заради продовження безпекових коридорів для українського зерна та демілітаризації станції й подякував Індії за готовність відстоювати ці питання. Також він акцентував на необхідності об'єднати зусилля, щоб зупинити війну росії проти України.

Читайте також: Індійський лідер хоче від путіна закінчення війни – ЗМІ

"Будемо раді вітати керівництво Індії з візитом в Україні", — додав глава уряду.

Як повідомлялося, 20 вересня в Нью-Йорку стартувала 77-а сесія Генасамблеї ООН, де виступають лідери держав, глави урядів та керівники зовнішньополітичних відомств країн-членів. Українську делегацію очолює міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Участь у заходах на полях ООН беруть Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, а також дружина Президента Олена Зеленська.

Читайте також: Президент: Працюємо над тим, щоб гарантами безпеки України стали найсильніші суб’єкти вільного світу

21 вересня на дебатах високого рівня 77-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН виступить Президент України Володимир Зеленський. Виступ запланований у режимі відеозвернення під час вечірнього засідання.

Фото: Денис Шмигаль, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-