Австралія засудила ядерний шантаж путіна і закликала його припинити агресію проти України

Австралія засудила ядерний шантаж путіна і закликала його припинити агресію проти України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австралії Пенні Вонг виступила із заявою, в якій засудила погрози президента рф путіна, а також закликала російського диктатора припинити збройну агресію проти України.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила у Твітер.

«Австралія засуджує погрози президента путіна використати «всі засоби», які є в його розпорядженні. Заяви про захист територіальної цілісності росії не відповідають дійсності. росія має негайно вийти з України та припинити свою незаконну, аморальну агресію проти України», - зазначила Пенні Вонг.

Вона додала, що міжнародне співтовариство не визнає «референдумів» на тимчасово захоплених росією територіях України.

«росія продовжує планувати фіктивні референдуми на захоплених територіях України. Вони нелегітимні та недійсні. Вони не стануть законною основою для будь-якого ймовірного приєднання територій України росією і не будуть визнані міжнародним співтовариством», - заявила вона.

Читайте також: Зеленський сподівається, що світ не дасть путіну натиснути на ядерну кнопку

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні путін оголосив про проведення в росії часткової мобілізації. Після цієї заяви ринок акцій в рф обвалився на 10%, а росіяни розкупили всі прямі квитки до Єревана та Стамбула.

20 вересня ватажки "л/днр" та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили "референдуми про приєднання до росії" та призначили їх на 23-27 вересня.

Міністерство закордонних справ України заявило, що "референдуми" не матимуть жодних юридичних наслідків, і закликало міжнародних партнерів рішуче засудити намір росії провести протиправне голосування, запровадити нові санкції та визнати її державою-спонсором тероризму.

Лідери західних країн вже заявили, що результати фейкових референдумів не визнають.

Водночас президент рф путін 21 вересня сказав, що росія визнає результати «референдумів».

Тим часом результати соціологічного дослідження, проведеного у серпні 2022 року компанією Active Group, свідчать, що на тимчасово захоплених територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невід'ємною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту тимчасового захоплення.

Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їх область. Також 82% опитаних на тимчасово захоплених територіях України відповіли, що не підуть на референдум, якщо російська федерація проводитиме його у їхньому місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-