У «Слузі народу» закликають світ позбавити росію місця в Радбезі ООН

У «Слузі народу» закликають світ позбавити росію місця в Радбезі ООН

Заява
Укрінформ
Представники політичної партії "Слуга народу" закликають світ позбавити російську федерацію місця в Раді безпеки Організації Об‘єднаних Націй та запровадити нищівні санкції у відповідь на наміри провести "референдуми" на тимчасово окупованих територіях України.

Як повідомляє Укрінформ, відповідну заяву в Телеграмі опублікувала голова партії, заступник керівника парламентської фракції "Слуга народу" Олена Шуляк.

"Путінський режим знову витяг із шафи тему так званих “референдумів” на тимчасово окупованих територіях України. Поплічники кремля з числа колаборантів та очільників окупаційних адміністрацій в черговий раз просять путіна взяти їх до складу рф за підсумками "референдумів", в результатах яких вони "не сумніваються". У відповідь російський диктатор обіцяє підтримати “рішення, яке ухвалять мешканці Донбасу, Запорізької і Херсонської областей”, використовує це як привід оголосити часткову мобілізацію та в черговий раз погратися “ядерною кнопкою”, – йдеться в заяві.

Читайте також: росія вдалася до ескалації війни у Міжнародний день мирупосол ЄС

Представники партії підкреслюють, що цинічна провокація з елементами поганого спектаклю – це все, на що спромоглася військово-політична машина рф у відповідь на контрнаступ Збройних Сил України. Однак, на переконання політиків, "фіговий листочок псевдореферендумів" не може прикрити реального стану справ: міф про "другу армію світу" остаточно розвіяний, росія – держава-терорист, яка загрожує всьому світові, а перемога буде за Україною.

В "СН" запевняють, що так звані референдуми жодним чином не змінять ситуацію на фронті та на тимчасово окупованих територіях України.

При цьому жодна цивілізована країна світу не визнає їх результатів. Зокрема США, Франція, Німеччина та інші країни вже недвозначно заявили про нелегітимність "референдумів" ще на стадії їх підготовки.

"Жодної підтримки на українських територіях ці референдуми не мають – спроби окупаційних адміністрацій організувати хоча б імітацію "вільного волевиявлення" громадян з тріском провалилися: окупанти навіть відкликали кишенькових політтехнологів, які мали б організовувати це опереткове "свято демократії", – констатують у "СН".

Читайте також: У Європарламенті запевняють, що жодні псевдореферендуми не змінять позицію щодо України

Окрім того, зазначається, що на окупованих територіях діють сили спротиву, українські партизани, які знищують колаборантів і показують справжнє ставлення українців до самої ідеї референдумів. "Навіть залякати беззбройних громадян і запхати їх до печери "руського міра" окупантам не вдалося. Вони змушені вдаватися до підготовки "онлайн-голосування" або "подомових обходів", щоб мати можливість просто намалювати потрібний результат. Таким чином, "референдуми" не матимуть навіть найменшої юридичної чи політичної легітимності", – переконані представники партії "Слуга народу".

Водночас у політсилі наголошують, що так звані референдуми жодним чином не зупинять контрнаступ ЗСУ та звільнення всіх тимчасово окупованих територій України, а якщо російська влада визнає "намальовані поспіхом папірці" та включить окуповані території до складу росії, вона назавжди закриє можливості для комунікації з цивілізованим світом.

"Ми звертаємося до світового співтовариства дати належну та дієву оцінку діям російської влади. Оцінку, яка передбачає чітки наслідки: держава-терорист повинна бути позбавлена місця у Раді безпеки ООН. По відношенню до неї повинні бути запроваджені справжні, нищівні санкції", – зазначається в заяві політсилі.

Читайте також: У Міноборони Британії пояснили, чому рф хоче якнайшвидше провести «референдуми» в Україні

"СН" попереджає колаборантів і зрадників, гауляйтерів окупованих територій про те, що проведення "референдумів" не врятує їх від заслуженої долі. "Найкращий сценарій для вас – негайно та добровільно здатися українському правосуддю. Це підвищить ваші шанси зберегти хоча б життя", – наголошується у заяві.

Своєю чергою, політики звертаються до кожного громадянина України на тимчасово окупованих територіях: "Не беріть участь у дешевих виставах окупантів, не йдіть на "референдуми" не отримуйте бюлетені і російські паспорти. Не втрачайте надії, віри та впевненості. ЗСУ вже на шляху до вас".

Крім цього, в "СН" закликають триматися своїх партійців, які сьогодні живуть на тимчасово окупованих територіях і працюють фактично у підпіллі.

"Вся країна з вами, вся країна за вас. Кожного дня українці роблять усе, щоб наблизити день звільнення окупованих росією територій. Кожне місто, кожне село, кожен клаптик української землі буде звільнений від окупантів. Ворог буде бігти, не озираючись - бо це єдине, що він вміє робити добре. Все буде Україна! Ми переможемо! Слава Україні!", – підсумовується в заяві.

Читайте також: Фальшиві референдуми та мобілізація є ознаками провалу росіїпосол США

Як повідомлялося, напередодні окупаційна "влада" тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей оголосили про наміри провести з 23 до 27 вересня так звані референдуми про приєднання до росії

Президент російської федерації володимир путін заявив, що підтримає псевдореферендуми на окупованих територіях України про приєднання до рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-