У Міноборони Британії пояснили, чому рф хоче якнайшвидше провести «референдуми» в Україні

У Міноборони Британії пояснили, чому рф хоче якнайшвидше провести «референдуми» в Україні

Укрінформ
Поспішна організація "референдумів" на тимчасово окупованих росією територіях викликана побоюваннями неминучого наступу українських військ з метою звільнення цих територій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Твіттері.

«20 вересня 2022 року «офіційні особи» окупованих росією Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей оголосили про проведення референдумів щодо приєднання до російської федерації. Така поспішність, ймовірно, викликана побоюваннями неминучого нападу з боку України та очікуванням більшої безпеки після офіційного приєднання до росії», - заявили у відомстві.

Читайте також: Фальшиві референдуми та мобілізація є ознаками провалу росії – посол США

Зазначається, що російські війська в Україні продовжують відчувати нестачу особового складу. Ба більше, російська дума вчора проголосувала за зміни до закону, які розширюють покарання за дезертирство.

«Ймовірно, це має на меті обмежити кількість дезертирств і відмов і, таким чином, пом’якшити певний безпосередній тиск. Протягом останніх двох тижнів російське цивільне та військове керівництво зазнавало значного тиску. Ці нові заходи були ухвалені через громадську критику. путін бере на себе більший політичний ризик, підриваючи фантазію про те, що росія не перебуває ні у війні, ні в національній кризі, в надії створити більшу бойову силу», - заявили у відомстві.

Як повідомлялося, 20 вересня ватажки «л/днр» та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили «референдуми про приєднання до росії» та призначили їх на 23-27 вересня.

Читайте також: ЄС не визнає результатів «референдумів» на захоплених росією територіях України – Боррель

Міністерство закордонних справ України заявило, що "референдуми" не матимуть жодних юридичних наслідків, і закликало міжнародних партнерів рішуче засудити намір росії провести протиправне голосування, запровадити нові санкції та визнати її державою-спонсором тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-