росія вдалася до ескалації війни у Міжнародний день миру – посол ЄС

росія вдалася до ескалації війни у Міжнародний день миру – посол ЄС

Укрінформ
Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас привернув увагу до того, що росія вдалася до ескалації розв’язаної нею війни у Міжнародний день миру, і запевнив у підтримці ЄС до перемоги України.

Про це посол ЄС написав у Твітері, передає Укрінформ.

«Не є несподіванкою, що росія вирішила у Міжнародний день миру вдатися до ескалації своєї невиправданої війни. Україні потрібен мир на власних умовах поваги до її суверенітету і територіальної ціліснісності. ЄС продовжує підтримувати Україну до перемоги у війні, оскільки Україна бореться і за наш мир», - написав Маасікас.

Як повідомляв Укрінформ, президент росії володимир путін підписав указ про часткову мобілізацію. Часткова мобілізація в рф оголошується з 21 вересня.

Читайте також: У Європарламенті запевняють, що жодні псевдореферендуми не змінять позицію щодо України

Спікер держдуми рф в'ячеслав володін виступив за приєднання тимчасово захоплених територій Донецької та Луганської областей України до складу росії. російські ЗМІ пишуть, що на тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей України окупаційні адміністрації вирішили провести «референдуми про приєднання до росії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-