Президент: Незалежно від формату позиція України на Генасамблеї ООН прозвучить чітко й вагомо

Президент: Незалежно від формату позиція України на Генасамблеї ООН прозвучить чітко й вагомо

Укрінформ
Володимир Зеленський запевнив, що під час завтрашнього виступу на сесії Генасамблеї ООН позиція України пролунає, як завжди, чітко й вагомо.

Про це Президент сказав у відеозверненні, повідомляє Укрінформ. 

"Завтра (21 вересня – ред.) братиму участь у загальних дебатах на Генеральній асамблеї ООН. Зрозуміло, що у відеоформаті. Але хоч би яким був формат, позиція нашої держави прозвучить, як завжди, чітко й вагомо", – запевнив Зеленський.

Крім того, він розповів, що вже розпочався візит першої леді Олени Зеленської до Сполучених Штатів Америки, проводяться зустрічі в межах Генасамблеї ООН.

За словами глави держави, Зеленська вже зустрілася з першими леді Польщі та Литви – "це наш формат Люблінського трикутника". Також перша леді України прийняла дев’ятьох дружин президентів і прем’єр-міністрів із різних країн в Українському інституті Америки в межах Саміту перших леді та джентльменів. "Це перший такий захід у межах нашого формату співпраці", – відзначив Президент.

Читайте також: В Українському інституті Нью-Йорка зустрілися перші леді країн Люблінського трикутника

Він додав, що очікує важливих рішень за результатами зустрічей Премʼєр-міністра України Шмигаля.

Глава Української держави поінформував, що ввечері 20 вересня взяв участь у засіданні високого рівня щодо продовольчої безпеки, яке відбулося на полях Генасамблеї ООН.

"Тематика продовольчої безпеки для нашої держави стратегічно важлива. Це те, в чому ми маємо – і повинні зберегти – глобальну роль. Це те, що дає нам економічну силу та зміцнює наше моральне лідерство. Лідерство народу, який допомагає іншим навіть тоді, коли сам перебуває у надважких обставинах", – зазначив Зеленський.

Читайте також: Шмигаль обговорив з канцлером Австрії питання продовольчої безпеки

Він нагадав, що Україна бере участь у реалізації Продовольчої програми ООН і допомагає країнам Африки. Зокрема, було відновлено морський аграрний експорт, що дає змогу постачати з України аграрну продукцію країнам уже на трьох континентах. У цьому контексті Президент поінформував, що зараз триває робота над відкриттям для українських виробників ринків Латинської Америки та інших важливих регіонів.

Як повідомлялося, Генеральна асамблея Організації Об‘єднаних Націй підтвердила рішення Президента України Володимира Зеленського виступити на Тижні високого рівня у форматі відеозвернення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-