ЄС прагне підвищити рівень міжнародної підтримки України – Боррель

ЄС прагне підвищити рівень міжнародної підтримки України – Боррель

Укрінформ
Європейський Союз докладає зусиль, щоб посилити підтримку для України на міжнародній арені, тому що російська військова агресія ведеться не лише проти України, вона стосується усього світу, провокує продовольчу та енергетичну небезпеку, спрямована проти базових принципів суверенітету та територіальної цілісності країн.

Про це у Нью-Йорку сьогодні глибоко вночі за європейським часом за підсумками неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС перед початком ГА ООН заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього року Україна буде дуже високо на порядку денному ГА ООН, і це неминуче. Тому, що війна в Україні надіслала шокові хвилі по усьому світу. Народ України страждає від бомб та ракетних обстрілів, але весь світ відчуває кризу та економічні проблеми внаслідок зростання цін на енергію та продовольство… Можемо сказати, що ця війна вразила всіх на планеті. Вона ведеться не лише проти України. Йдеться про всіх нас. І саме це ми намагаємося пояснити тут, у Нью-Йорку», - зауважив Боррель.

Він наголосив, що Європейський Союз не забуває про виклики та кризи в інших частинах світу. Але для Євросоюзу не існує вибору між Україною та рештою світу, йому доводиться мати справу з усіма проблемами одночасно.

Читайте також: Місія ЄС з військової допомоги Україні може бути створена у жовтні — Боррель

«Ми хочемо підняти рівень міжнародної підтримки для України не лише тому, що це наш сусід і партнер. Ми твердо переконані – захищаючи Україну, ми захищаємо принципи, під якими підписалися всі, хто прибули сьогодні сюди, до Нью-Йорка. Це принципи міжнародного права, суверенітету та незалежності країн. Ми будемо продовжувати пояснювати це нашим партнерам в Азії, в Африці, у Латинській Америці. Пояснювати, хто є справжнім джерелом зростаючої нестабільності, енергетичної та продовольчої криз», - сказав високий представник ЄС.

Як вже повідомлялося, у Нью-Йорку розпочалася 77-ма сесія Генеральної Асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-