Зеленський затвердив склад делегації на генасамблею ООН

Зеленський затвердив склад делегації на генасамблею ООН

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський утворив делегацію України для участі у роботі 77-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН на чолі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Відповідне розпорядження №187/2022-рп опубліковане на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

"Утворити делегацію України для участі у роботі 77-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН (м.Нью-Йорк, Сполучені Штати Америки)", - зазначається в документі.

Главою делегації призначено міністра закордонних справ Дмитра Кулебу, його заступником - постпреда України при ООН Сергія Кислицю.

Також до складу делегації увійшли перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, генпрокурор Андрій Костін, голова парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, керівник Головного управління з питань зовнішньополітичної діяльності Директорату з питань зовнішньої політики та стратегічного партнерства Офісу Президента Юрій Вітренко, директор Департаменту міжнародних організацій МЗС Валентин Скуратовський та постійний представник Президента в Криму Таміла Ташева.

Читайте також: Чи стане нова сесія Генасамблеї ООН каталізатором краху безкарності рф?

Зеленський також затвердив Директиви делегації, проте їх зміст не опублікований, документ має гриф "таємно".

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна асамблея ООН надала можливість Президентові України Володимиру Зеленському виступити на 77-й сесії ГА під час тижня високого рівня в режимі відеозвернення.

Виступ очікується в другій половині дня 21 вересня.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 19-23 вересня здійснить робочий візит до США задля участі в загальних дебатах 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-