Кулеба відбув до Штатів для участі в сесії Генасамблеї ООН

Кулеба відбув до Штатів для участі в сесії Генасамблеї ООН

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 19-23 вересня здійснить робочий візит до США задля участі в загальних дебатах 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба МЗС, передає Укрінформ.

Зазначається, що Президент України Володимир Зеленський визначив три основні пріоритети роботи української делегації на Генасамблеї ООН: зміцнення міжнародної коаліції на підтримку України, зокрема збільшення постачань зброї та фінансової допомоги, притягнення росії до міжнародної відповідальності за її злочини, активізація відносин з країнами Глобального Півдня.

Читайте також: Кулеба: Єдиний спосіб гарантувати ядерну безпеку в Європі – повернути ЗАЕС під контроль України

«Окрема увага під час візиту міністра буде приділена темі гарантій безпеки для України в контексті розробленого групою Єрмака-Расмуссена документа The Kyiv Security Compact», - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

На полях сесії Кулеба, зокрема, проведе зустріч з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, візьме участь у тристоронній міністерській зустрічі Україна - Польща - Велика Британія, зустрінеться з генпрокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом.

Читайте також: Словаччина допомагатиме Україні до перемоги над росією: Кулеба поговорив з новим главою МЗС

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна асамблея ООН надала можливість Президентові України Володимиру Зеленському виступити на 77-й сесії під час тижня високого рівня в режимі відеозвернення.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-