Прем’єрка Естонії: Не можна поступатися росії навіть на дюйм

Прем’єрка Естонії: Не можна поступатися росії навіть на дюйм

Укрінформ
Головна мета кремля – реалізація імперської ідеї через залякування, тому росія погрожує світові голодом та ядерною катастрофою, веде енергетичну війну.

Про це заявила прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас на нараді міністрів оборони та військового керівництва країн НАТО в Таллінні, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Каллас наголосила, що кремль говорить про переговори, тому що сподівається отримати від них те, чого не зміг домогтися силою.

«Саме тому не можна поступатися росії навіть на дюйм», – наголосила естонська прем'єрка.

Читайте також: росія скоїла понад 34 тисячі воєнних злочинів з початку повномасштабного вторгнення

Каллас вважає, що під час війни світу доведеться адаптуватись до нової ситуації, а у відносинах із росією це означає дотримуватися чотирьох принципів:

  • безумовна підтримка України. Ця підтримка наближає світ, тому Європі потрібно прискорити та збільшити надання військової допомоги Києву;
  • росія має бути притягнута до відповідальності за військову агресію, злочин агресії та воєнні злочини;
  • ціна агресії для росії «має стати непідйомною», для цього необхідно посилювати санкції та забезпечити її міжнародну ізоляцію;
  • НАТО життєво потрібна повністю надійна оборона.
Читайте також: Спікерка Пелосі: росія має відчути біль та поразку

Нагадаємо: Естонія, Литва, Латвія та Польща з 19 вересня закривають в’їзд для громадян росії, у тому числі тих, хто має шенгенські візи, які були видані третіми державами. Заборона стосується осіб, які подорожують із туристичними візами, і не зачепить людей, які хочуть відвідати країну з метою зустрічей із родичами та «з інших гуманітарних причин».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-