Карпентер: Українці борються за свої сім’ї, а росіяни – за рубль і пральні машинки

Карпентер: Українці борються за свої сім’ї, а росіяни – за рубль і пральні машинки

Укрінформ
російські військові в Україні, до яких кремль ставиться як до гарматного м’яса, мають низький моральний дух і воюють хіба що заради грошей чи грабежу пральних машинок і телевізорів, а натомість українці воюють за свої родини та свободу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"російська федерація — це величезна країна, що охоплює 11 часових поясів, населення якої у багато разів перевищує населення України. У неї набагато більше танків, ракет і артилерії, ніж в України. Її збройні сили значно більшими за українські. Але після понад 200 днів війни росії так і не сформувала вагомі причини для нападу на Україну чи анексії її землі. Ось чому росія програє цю імперську загарбницьку війну", - заявив він.

Читайте також: У росії називають «нацистом» кожного, хто виступає проти війни з Україною - Карпентер

Американський посол вказав на те, що російські війська програли битву під Києвом у березні, "і тепер ми бачимо, як вони кидають свої танки та БМП і біжать – іноді буквально – назад до росії, коли захисники України звільняють громади, які тяжко постраждали від російської окупації".

Карпентер також звернув увагу на те, що те, як українські мирні жителі різного віку зі сльозами радості вітають українських визволителів, "різко контрастує з гнівними демонстраціями, які зустрічали російські війська, коли вони вперше окупували українські міста та села минулої зими та весни". За його словами, це пов’язано з тим, що у кожній культурі світу "зневажають озброєного загарбника, який приходить, щоб забрати вашу землю та вбити вашу родину". І сам тому російські війська "зневажають по всій Україні: від півночі до півдня та зі сходу до заходу".

Читайте також: США в ОБСЄ: білорусь є співагресором, попри відсутність її військ в Україні

На цьому тлі американський посол також прокоментував, чому російські окупанти намагаються втекти з України.

"російські війська, які знають, що їхній власний уряд ставиться до них як до гарматного м’яса, не мають бажання воювати, окрім, можливо, за рубль і, можливо, за пральні машини чи додатковий телевізор, викрадені з українського дому. А народ України бореться за захист своїх родин і свободи", - наголосив Карпентер.

Читайте також: Штати в ОБСЄ: Сподіваємося, що HIMARS в Україні переломлять ситуацію на полі бою

Як повідомлялося, у ході контрнаступу Збройних Сил України у Харківській області з 6 вересня від російських загарбників було звільнено близько 8500 квадратних кілометрів території, близько 388 населених пунктів та близько 150 тис. людей.

У ході контрнаступальних дій ЗСУ російські війська зазнали великих втрат, масово кидали свою техніку та неорганізовано втікали в бік території рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-