Україні потрібні «Леопарди»: Стефанчук обговорив з німецьким міністром військову допомогу

Україні потрібні «Леопарди»: Стефанчук обговорив з німецьким міністром військову допомогу

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Німеччині обговорив військову підтримку України з головою відомства канцлера ФРН, міністром в особливих справах Вольфгангом Шмідтом.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

"Про військову підтримку України говорив із керівником Відомства Федерального Канцлера Німеччини Вольфгангом Шмідтом. Німеччина зробила свій внесок у побудову нашої обороноздатності. Україна вдячна за вже ухвалені рішення з всеохопливої підтримки України, але ми просимо більше", - написав Стефанчук.

Він додав, що із сучасною зброєю перемога України буде швидшою.

"Вона (зброя – ред.) потрібна на фронті, вона потрібна нашим воїнам, вона потрібна «на вчора». Нам важливо закріпити успіхи на фронті! Передусім Україна потребує важкої броньованої техніки типу «Marder» і танків «Leopard». Україна буде вдячна, якщо Німеччина ухвалить відповідні рішення", - наголосив Стефанчук.

Читайте також: У ГУР очікують, що Німеччина відійде від «кругового обміну» і перейде до прямих поставок зброї

Як повідомлялося, 14 вересня Стефанчук прибув до Берліна, де візьме участь у Конференції голів парламентів країн Групи семи.

У рамках візиту заплановано ще зустрічі з президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром, президенткою Бундестагу Бербель Бас, спікеркою Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, головою Палати представників парламенту Японії Хіроюкі Хосоде, головою Національних зборів парламенту Франції Яель Брон-Піве та головою Палати депутатів парламенту Італії Роберто Фіко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-