Зеленський зустрівся з міністрами оборони Данії та Естонії

Зеленський зустрівся з міністрами оборони Данії та Естонії

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський зустрівся в Києві з міністрами оборони Данії Мортеном Бедскоу та Естонської Республіки Ханно Певкуром.

Відео із зустрічі глава Української держави оприлюднив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Зеленський зазначив, що Данія та Естонія потужно підтримують Україну на всіх етапах боротьби з російською агресією, зокрема постачаючи необхідну зброю для деокупації українських територій. Президент України наголосив, що від зміцнення української армії залежить не лише стійкість і витривалість нашої держави, а й безпека всієї Європи.

Читайте також: Естонія передала армії України найсучасніший мобільний госпіталь

"Дякую міністру оборони Данії Мортену Бедскоу та міністру оборони Естонії Ханно Певкуру за зустріч і послідовну підтримку України!", – додав він.

У пресслужбі глави держави зазначили, що під час зустрічі Зеленський окремо подякував Естонії за виділення Україні допомоги в розмірі 0,8% ВВП цієї країни. "Ви підтримали нас дуже потужно. Це приклад маленької за розміром країни, яка є великою державою. Я і український народ надзвичайно вдячні за це", – сказав Зеленський.

Він також відзначив вагомий внесок Данії у посилення оборонних спроможностей України шляхом надання необхідної допомоги та створення нового дієвого формату – конференції союзників з підтримки України в Копенгагені.

Глава держави наголосив на важливості подальшої допомоги українській армії з боку Естонії та Данії. "Зміцнення нашої армії безпосередньо зброєю стало для нас найбільшим пріоритетом. Від цього залежить стійкість і витривалість нашої держави, безпека у Європі. Надзвичайно важливо, що ви посилюєте Україну в безпековому та військовому вимірі, постачаючи нам таку необхідну саме зараз зброю для деокупації наших територій", - підкреслив він.

У цьому контексті під час зустрічі було наголошено на тому, що нині Україна бореться не лише за свою свободу, а й за майбутнє всієї Європи.

Окремо Президент подякував керівництву Данії та Естонії за гостинний прийом і допомогу українцям, які були змушені залишити Україну через війну.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-