Україна прийме запрошення до участі у саміті Європейської політичної спільноти – Кулеба

Україна прийме запрошення до участі у саміті Європейської політичної спільноти – Кулеба

Укрінформ
Україна прийме запрошення до участі у першому саміті Європейської політичної спільноти, щоб донести свою позицію до лідерів держав-членів ЄС та інших європейських країн, а також краще відчути суть цього проєкту.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми, безумовно, приймемо запрошення і візьмемо участь у саміті Європейської політичної спільноти. Це буде нагода донести позицію України не лише до лідерів держав-членів ЄС, а й до інших європейських країн, відночини з якими ми цінуємо», - сказав Кулеба.

Він додав, що це також дасть змогу краще відчути, «що це за проєкт і куди він веде».

«Але ми точно розуміємо, що це не є альтернативою європейській інтеграції України, це не буде інструментом, який створить якусь альтернативу до членства України в Європейському Союзі», - акцентував глава української дипломатії.

Читайте також: Польща закликає Єврокомісію якнайшвидше виділити Україні обіцяні €9 мільярдів

Як повідомляли ЗМІ, представників України запросять на перший саміт Європейської політичної спільноти, який відбудеться 6-7 жовтня у Празі. На ньому має відбутися політична дискусія з питань війни росії проти України, енергетичної криза та економічної ситуації в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-