Глава ОП обговорив ситуацію на фронті та окупованих територіях з британськими депутатами

Глава ОП обговорив ситуацію на фронті та окупованих територіях з британськими депутатами

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч з делегацією депутатів парламенту Великої Британії, під час якої зокрема обговорили ситуацію на фронті та тимчасово окупованих територіях, важливість посилення санкційного тиску на росію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Зазначають, що до складу делегації увійшли представники чотирьох політичних сил: Консервативної партії – Роберт Сілі та Джонатан Джанолі, Лейбористської партії – Флер Андерсон, Ліам Бірн та Стівен Дауті, Ліберал-демократичної партії – Річард Форд та Шотландської національної партії – Стюарт Макдональд.

Під час переговорів Єрмак докладно поінформував делегацію про ситуацію на фронті та розвиток подій. Він наголосив, що важливу роль у нещодавніх успіхах Збройних сил України поряд із самовідданістю українських захисників і захисниць відіграла безпекова підтримка нашої країни з боку партнерів.

«Велика Британія – наш ключовий союзник. Високо цінуємо всю допомогу, яку ви надаєте Україні в нашій боротьбі за свободу та демократію», – сказав Єрмак і відзначив важливість подальшої активізації такої підтримки.

Окремо співрозмовники обговорили ситуацію на тимчасово окупованих територіях нашої держави, приділили увагу вкрай важливому питанню звільнення українських військовополонених. У цьому зв’язку українська сторона розраховує на посилення тиску на агресора з боку міжнародної спільноти.

Єрмак поінформував партнерів про роботу, яка проводиться з метою напрацювання механізму нових безпекових гарантій для України, без надання яких неможливий сталий мир у Європі та світі загалом. Керівник Офісу Президента відзначив важливість ключової ролі Великої Британії в майбутньому механізмі.

Також було порушено питання координації зовнішньополітичної діяльності Києва та Лондона в окремих регіонах, зокрема в Латинській Америці.

«Будемо вдячні за підтримку з боку Великої Британії у зміцненні та розширенні антивоєнної коаліції», – наголосив керівник Офісу Глави держави.

На зустрічі приділили увагу важливості посилення макрофінансової допомоги, чому має сприяти активізація спільної роботи з міжнародними фінансовими інституціями.

Єрмак окремо наголосив на важливості посилення санкційного тиску на агресора, а також визнання росії державою-терористом і зазначив: «росія поводиться як терорист, є терористом і має бути офіційно ним визнана».

Читайте також: Єрмак обговорив підтримку України з представниками Центру прав людини Рауля Валленберга

Єрмак висловив британським парламентарям щирі співчуття у зв’язку зі смертю Її Величності Королеви Єлизавети II.

«Ми поділяємо вашу втрату та сумуємо разом з народом Великої Британії», – зазначив керівник Офісу Президента.

Наприкінці зустрічі парламентарів Великої Британії привітав Президент України Володимир Зеленський. Серед іншого було відзначено важливу роль звернення Глави Української держави до британського парламенту на початку березня поточного року.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-