Єрмак обговорив підтримку України з представниками Центру прав людини Рауля Валленберга

Єрмак обговорив підтримку України з представниками Центру прав людини Рауля Валленберга

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зустрівся з представниками заснованого правозахисником Ірвіном Котлером Центру прав людини Рауля Валленберга й обговорив з ними питання підтримки України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ОП.

Центр прав людини Рауля Валленберга є "унікальним міжнародним консорціумом парламентарів, науковців, юристів, правозахисників, представників неурядових організацій та студентів, які об’єдналися в прагненні до справедливості".

Єрмак поінформував представників організації про боротьбу українців за незалежність і територіальну цілісність своєї держави та про механізми, які використовує Україна для підтримки цієї боротьби з боку світової спільноти.

Очільник ОП високо оцінив роботу Центру та підготовлений ним незалежний правовий аналіз порушень російською федерацією Конвенції про запобігання злочину геноциду та обов’язки щодо запобігання йому в Україні.

«росія чинить геноцид в Україні щодо української нації, зокрема підбурюючи до нього в російських ЗМІ, здійснюючи примусове переміщення дітей та вбивство українців», – підкреслив Єрмак.

Глава ОП висловив переконання, що міжнародна спільнота має засудити геноцид українців та притягнути всіх винних до відповідальності. Він наголосив на важливості визнання росії державою-терористом, створення трибуналу щодо злочину агресії проти України та злочинів проти військовополонених.

Єрмак підкреслив, що після перемоги на Україну чекають важливі якісні зміни та розвиток, тож світова підтримка, за його словами, буде надзвичайно актуальною.

Читайте також: План санкцій проти рф виконаний на 70% - Єрмак

Зі свого боку голова Центру Джей Розенцвейг заявив про зацікавленість донорів їхнього фонду в допомозі Україні, зокрема в питанні відновлення.

Керівник ОП закликав представників організації долучатися до глобальної платформи для допомоги Україні United24 та підтримувати заходи, які відбуваються з ініціативи першої леді Олени Зеленської, брати в них участь особисто та залучати відомих людей.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Єрмак обговорив із американським винахідником та підприємцем Палмером Лакі можливості застосування нових оборонних технологій для протидії військовій агресії російської федерації.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-