Радбез ООН сьогодні обговорить постачання західної зброї Україні

Радбез ООН сьогодні обговорить постачання західної зброї Україні

Укрінформ
Рада Безпеки ООН у четвер проведе на вимогу росії термінове засідання щодо постачання західної зброї Україні.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

Як поінформували в Секретаріаті Радбезу, засідання розпочнеться о 15:00 за східноамериканським часом (о 22:00 за Києвом).

росія зажадала винести це питання на обговорення Ради Безпеки на попередньому засіданні РБ, що відбулося в середу. Постпред рф при ООН Василь Небензя заявив, що Радбез має обговорити «реальні загрози міжнародним миру і безпеці, породжені поставками іноземними державами озброєнь і продукції збройного призначення в Україну».

За попередньою інформацією, доповідатиме з цього питання заступниця Генерального секретаря ООН з питань роззброєння Ідзумі Накаміцу, а також обрані росією особи, яких російська делегація називає «представниками громадянського суспільства».

Постпред України при ООН Сергій Кислиця зазначив, що вимога росії щодо обговорення цього питання пов’язана з ситуацією на фронті. 

«Пече! Ні, не просто пече окупанту, а пече пекельно на фронті, як на розпеченій пательні, - написав він у Твіттері. - Москва в істериці - вимагає невідкладно скликати в четвер засідання про зброю, якою боронить себе Україна… І ще пульсує в голові в путлера: «Раммштайн, побег невозможен. Раммштайн

Раммштайн...»

Читайте також: ООН відправить місію для розслідування вибуху в Оленівці

Як повідомляв Укрінформ, у вересні в Раді Безпеки ООН головує Франція.

6 вересня Радбез ООН на запит росії розглядав ситуацію на Запорізькій АЕС, а 7 вересня, на запит США й Албанії, – питання насильної депортації та фільтрації громадян України на окупованих територіях.

Читайте також: COVID-19 та вторгнення в Україну: в ООН прогнозують глобальне падіння Індексу людського розвитку

Як повідомлялося, за даними Генштабу, на сьогодні військові ЗСУ вклинилися в оборону противника на Харківському напрямку на глибину до 50 км. Під час ведення активних дій визволено понад 20 населених пунктів. Для витіснення противника Україна активно використовує західну зброю, військову техніку та боєприпаси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-