У першій розмові Зеленського і Трасс є символізм і практична сторона – посол Пристайко

У першій розмові Зеленського і Трасс є символізм і практична сторона – посол Пристайко

Укрінформ
Україна розраховує на допомогу Великої Британії у вирішенні двох найважливіших питань - гарантій безпеки та повоєнної відбудови нашої країни.

Про це заявив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко на онлайн-брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У цьому (першій телефонній розмові Зеленського і Трасс. – ред.) є символізм, але в цьому є і практична сторона… Президент обговорив питання як підтримки зараз, так і те, що відбудеться з Україною після того, як ми переможемо. І тут найбільш важливі два питання, в яких ми розраховуємо на допомогу Британії: що таке гарантії безпеки і в якій формі вони можуть бути надані Україні, і друге – як ми зможемо відновитися як держава, як народ, як цивілізація», - сказав Пристайко.

Він спрогнозував, що ці два питання залишатимуться на порядку денному і наступного року. У цьому контексті посол нагадав, що у 2023 році в Лондоні відбудеться шоста Конференція з питань відновлення України, і запевнив, що підготовка до неї вже триває.

Читайте також: Трасс поговорила з Байденом про російську агресію та підтримку України

Стосовно військових гарантій Пристайко зауважив, що окрім можливостей, які відкриває співпраця з Британією як членом НАТО, Україна працює над окремими проєктами, які могли б поліпшити взаємодію, наприклад у "трикутнику" з Польщею.

«Є також інші проєкти, які, я сподіваюсь, найближчим часом будуть розкриті, зокрема, під час візиту Ліз Трасс до України», - зазначив дипломат.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський став першим іноземним лідером, який провів розмову з новою очільницею уряду Великої Британії Ліз Трасс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-