Президент подякував європейським лідерам, які підтримують «візовий бан» для рф

Президент подякував європейським лідерам, які підтримують «візовий бан» для рф

Відео
Укрінформ
Президент України високо цінує пропозицію Єврокомісії призупинити спрощений візовий режим, який діє між ЄС і росією.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні до громадян, повідомляє Укрінформ.

«Звичайно, це ще не повний візовий бан. Але це вже демонструє громадянам держави-терориста, що вони несуть певну моральну відповідальність за агресію своєї держави проти України та всієї Європи. Зараз така ситуація, коли не можна мовчати. І не можна не протидіяти терору. Абсолютно неприпустимо, що європейською територією можуть користуватися для туризму чи для шопінгу ті, хто в себе вдома, в росії, не тільки підтримує розкол і знущання з Європи, а й працює на них. І не можна сприймати спокійно, що російські пропагандисти досі мають змогу перебувати у європейських країнах, щоденно брехати в репортажах і включеннях з європейських столиць. Брехати про Європу! Принижувати Європу!», - сказав Зеленський.

Глава держави подякував президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн та всім європейським лідерам, які підтримують візові обмеження для громадян росії.

Зеленський також закликав пам’ятати й про те, що окрім морального аспекту, це також питання елементарної безпеки. Вже неодноразово росія спрямовувала кілерів у Європу під виглядом звичайних туристів. «На шпиль у Солсбері, на німецькі вулиці та склади зі зброєю в Чехії вони вже надивилися. Досить. Європа – не місце для прогулянок убивць і тих, хто їх підтримує», - нагадав він.

Читайте також: Рада закликала ЄС запровадити для росіян «візовий бан» і восьмий пакет санкцій

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія 6 вересня завернулася до Ради ЄС з офіційною пропозицією про призупинення дії спрощеного візового режиму з російською федерацією.

Її має розглянути та прийняти Рада ЄС. Призупинення набуде чинності на другий день після публікації рішення в Офіційному журналі ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-