Ситуацію в країнах ЄС починають розхитувати через газову проблему – Кулеба

Ситуацію в країнах ЄС починають розхитувати через газову проблему – Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відзначає початок дуже серйозного розхитування ситуації в країнах Євросоюзу саме через газову проблему.

Про це він заявив в ефірі національного телемарафону, повідомляє Укрінформ.

На його думку, припинити купувати російський газ – це не антиросійська дія, це проєвропейська дія, адже це єдиний шлях позбутися критичної залежності від гравця, від сусіда, «який бʼє, ґвалтує постійно влаштовує гармидер і шантажує тебе тим, що відріже тебе від системи опалення, і ти у своїй квартирі замерзнеш».

Кулеба також наголосив, що значною мірою ефективність санкцій нівелюється тими сотнями мільярдів євро, які росія продовжує отримувати за рахунок продажу газу в Європу.

«Звісно, ви розумієте, що десятиліттями вибудовувалося газове російське лобі, підгодовані політики, бізнесмени, експерти, журналісти, громадяни, які вірять у те, що з росією треба дружити і варто запустити "Північний потік-2" - як життя налагодиться. Тому ситуацію в країнах Європейського Союзу дуже серйозно починають розхитувати саме через газову проблему і до цього потрібно дуже серйозно ставитися», - пояснив міністр.

Читайте також: Кулеба очікує на восьмий пакет санкцій ЄС проти росії у вересні

Водночас глава МЗС відзначив системні зусилля Європейської комісії для пошуку рішення, яке дозволить мінімізувати негативний вплив поведінки росії на газовому ринку, Кулеба підсумував, що будуть непрості дипломатичні баталії і непрості внутрішньополітичні процеси в низці країн ЄС.

Як повідомлялося, раніше Кулеба порівняв поступки путіну з угодою з дияволом та заявив, що через його енергетичний шантаж вони не принесуть Європі ані миру, ані стабільності, а лише створять додаткові проблеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-