Призначення Трасс означає продовження політики жорсткої і всеосяжної підтримки України – Кулеба

Призначення Трасс означає продовження політики жорсткої і всеосяжної підтримки України – Кулеба

Укрінформ
Призначення Ліз Трасс премʼєр-міністром Великої Британії означає продовження політики жорсткої і максимально всеосяжної підтримки України в протистоянні російській агресії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, повідомляє Укрінформ.

«Це означає продовження політики Бориса Джонсона, тому що пані Трасс, як міністерка закордонних справ Великої Британії, була вірним союзником Джонсона і в українському питанні займала максимально жорстку проукраїнську, проєвропейську позицію. Тому це означає продовження політики жорсткої і максимально всеосяжної підтримки нашої держави в протистоянні російській агресії», - сказав він.

Читайте також: Трасс у своїй першій промові на посаді прем'єра згадала про Україну та агресію рф

Кулеба також оцінив пані Трасс як справжнього лідера і жорсткою в ухваленні рішень і їх імплементації.

Крім того глава МЗС поінформував, що вже є домовленість про дзвінок новопризначеної премʼєр-міністра Великої Британії Президенту Володимиру Зеленському. «Не буду розкривати час, але дзвінок відбудеться, домовленість є. Я не сумніваюся, що візит до Києва так само буде», - зазначив міністр.

Читайте також: Ліз Трасс офіційно очолила уряд Британії

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок було оголошено, що члени Консервативної партії обрали Ліз Трасс новим лідером партії.

Королева Великої Британії Єлизавета ІІ у вівторок, 6 вересня, офіційно затвердила Ліз Трасс на посаді прем’єр-міністра країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-