Виконання Угоди про асоціацію є обов'язковим для України - Боррель

Виконання Угоди про асоціацію є обов'язковим для України - Боррель

Укрінформ
На шляху до членства України у Євросоюзі виконання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі є обов’язковим і нічим не може бути підмінено.

Про це заявив високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель під час пресконференції у Брюсселі за результатами засідання восьмої Ради асоціації Україна-ЄС, передає кореспондент Укрінформу.

"Процедуру Угоди про асоціацію не можна підмінити нічим іншим, її треба виконувати. І цей крок, насправді, веде до повного виконання усіх поставлених умов", - сказав Боррель.

Водночас він заявив про підтримку Євросоюзом амбіцій України. "Ми підтримуємо ваш рівень амбіцій. І, безумовно, зараз є всі можливості, які відкрилися для вас через історичну ситуацію. І як тільки ви будете відповідати усім умовам, розпочнуться переговори (щодо членства в ЄС – ред.). Але Єврокомісії треба буде провести свою оцінку", - заявив високий представник ЄС.

Своєю чергою єврокомісар з питань розширення Олівер Варгеї вказав на те, що процес розширення ЄС "базується на заслугах" і "розширення завжди залежить від того, наскільки виконані Копенгагенські критерії".

Читайте також: На Раді асоціації обговорили готовність України почати переговори про вступ у ЄС – Шмигаль

Він також відзначив зв'язок між угодою про ЗВТ між ЄС та Україною та переговорами про вступ, оскільки шляхом виконання угоди втілюються близько 70% положень законодавства Євросоюзу. "Але угода про зону вільної торгівлі відрізняється від набуття членства. І, звичайно, рівень відповідальності є також іншим, поруч з правами, які дає членство", - заявив єврокомісар.

Як повідомляв Укрінформ, 21 серпня віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявляла, що Україна майже на 70% виконала свої зобов'язання за Угодою про асоціацію з ЄС і усвідомлює необхідність виконання всіх юридичних процедур для членства в Євросоюзі. Водночас українська влада хоче до кінця року отримати від лідерів ЄС політичну ясність щодо наступних кроків на цьому шляху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-