МЗС: росія має негайно припинити обстріли маршруту місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС

МЗС: росія має негайно припинити обстріли маршруту місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС

Укрінформ
росія має негайно припинити провокаційні обстріли маршруту слідування місії МАГАТЕ та дозволити їй безпечний прохід на Запорізьку АЕС.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко у Твіттері, передає Укрінформ.

"Порушуючи взяті на себе зобов'язання, російська армія посилено обстрілює коридор, яким із Запоріжжя до АЕС має проїхати місія МАГАТЕ. росія має негайно припинити ці небезпечні провокації та дозволити безпечний прохід МАГАТЕ", - зазначив речник МЗС.

Читайте також: Місія МАГАТЕ попри обстріли вирушила із Запоріжжя до Енергодара

Своєю чергою керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі написав, що російська федерація обстріляла Енергодар та територію Запорізької атомної електростанції, прагнучи зірвати візит місії МАГАТЕ та приховати правду про свої злочини.

«росіяни обстріляли Енергодар та територію ЗАЕС. Вони хочуть зірвати візит місії МАГАТЕ. Це дії держави-терориста, яка боїться, щоб світ дізнався правду. Саме росія відповідальна за все, що відбувається на ЗАЕС та в Енергодарі. Злочинців потрібно зупинити», - підкреслив Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни обстрілюють з артилерії наперед узгоджений маршрут слідування місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС.

Читайте також: росіяни можуть не допустити місію МАГАТЕ до ключових об’єктів ЗАЕС – Галущенко

31 серпня місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) прибула до Запоріжжя, щоб відвідати Запорізьку атомну електростанцію в окупованому Енергодарі.

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

ООН, США та Україна закликали рф до виведення військової техніки та особового складу з ядерного об’єкта.

Читайте також: На Запорізькій АЕС через російські обстріли відключився 5-й енергоблок

Сьогодні, 1 вересня, російські війська обстрілюють Енергодар з гелікоптерів, ствольної та реактивної артилерії, є загиблі та поранені цивільні люди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-