Сибіга зустрівся з президентом ради директорів Європейської організації публічного права

Сибіга зустрівся з президентом ради директорів Європейської організації публічного права

Укрінформ
Заступник керівника ОП Андрій Сибіга провів зустріч із президентом ради директорів Європейської організації публічного права Спиридоном Флогаітісом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента України.

Зазначається, що під час зустрічі Сибіга повідомив, що Україна розпочала процес приєднання до Європейської організації публічного права.

«Для нас це важливий крок. Уряд уже розробив відповідний законопроєкт. Очікуємо, що невдовзі він буде внесений до Верховної Ради України та розглянутий. Розраховуємо, що приєднання нашої держави до вашої організації сприятиме розвитку публічного права, зокрема шляхом тіснішої співпраці щодо підготовки висококваліфікованих фахівців у сфері права», – наголосив Сибіга.

Повідомляється, що співрозмовники обговорили практичні аспекти залучення експертного та наукового потенціалу організації до найактуальніших напрямів розвитку України, зокрема в контексті подальшого руху до набуття повноправного членства в ЄС.

Читайте також: Сибіга – про критерії членства в ЄС: У короткій перспективі треба ухвалити понад 70 законів

Також у розмові порушили проблематику можливого сприяння з боку Європейської організації публічного права в юридичному аспекті протидії російській агресії, обговорили перспективи залучення провідних юристів держав – членів організації до питань посилення санкційного тиску на рф, конфіскації заморожених активів агресора, притягнення до міжнародно-правової відповідальності за воєнні злочини, злочини проти людяності, геноцид та агресію.

Сторони обмінялися думками щодо шляхів долучення організації до роботи санкційної групи Єрмака - Макфола та Міжнародної робочої групи з питань безпекових гарантій для України.

Як зазначається, під час зустрічі було відзначено важливість засудження Європейською організацією публічного права агресії рф проти України.

Читайте також: Від початку війни в Україні сталося понад 14 тисяч злочинів проти нацбезпеки - ОГП

«Ми віримо в перемогу України та притягнення агресора до відповідальності. Сподіваюся відвідати Офіс Європейської організації публічного права в Маріуполі, який зруйнували російські війська», – додав Спиридон Флогаітіс.

Як повідомлялося, міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів, що фахівці МОН розробили проєкт закону «Про приєднання України до Угоди про заснування та Статут Європейської організації публічного права».

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-