Шмигаль очікує, що результатом візиту МАГАТЕ стане демілітаризація ЗАЕС та Енергодара

Шмигаль очікує, що результатом візиту МАГАТЕ стане демілітаризація ЗАЕС та Енергодара

Укрінформ
Премєр-міністр України Денис Шмигаль очікує, що результатом візиту місії МАГАТЕ в Україну стане демілітаризація Запорізької атомної електростанції та Енергодара.

Як передає Укрінформ, про це глава уряду сказав, відкриваючи засідання КМУ.

Він зауважив, що на запрошення уряду в Україну прибула і розпочала роботу місія МАГАТЕ. Основна мета — візит на тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію. Шмигаль звернув увагу, що росія поставила всю Європу та світ на межу першого в історії людства ядерного теракту - постійні обстріли та провокації з боку російських військ на території ЗАЕС, розміщення там військової техніки, російських військ та боєприпасів, тиск на персонал станції можуть призвести до непередбачуваних наслідків.

Читайте також: Зеленський зустрівся з гендиректором МАГАТЕ

"Ми очікуємо, що за результатами візиту місії МАГАТЕ на чолі з її генеральним директором паном Гроссі територія ЗАЕС та Енергодару буде демілітаризована, російські війська та техніка покинуть територію станції, так само як і працівники росатому. Запорізька атомна електростанція має повернутися повністю під контроль України", - сказав він.

Принагідно глава уряду подякував персоналу ЗАЕС, який сумлінно виконує свої обов’язки, попри весь тиск та погрози, і продовжує тримати ситуацію на станції під контролем: "Це величезний героїзм, який Україна та всі українці неймовірно цінують".

Читайте також: Місія МАГАТЕ прибула до Києва – CNN

Як повідомлялося, місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на чолі з її главою Рафаелем Гроссі прибула до української столиці напередодні запланованого візиту на Запорізьку АЕС.

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

ООН, США та Україна закликали рф до виведення військової техніки та особового складу з ядерного об’єкта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-