Зеленський зустрівся з гендиректором МАГАТЕ

Зеленський зустрівся з гендиректором МАГАТЕ

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна очікує від візиту місії МАГАТЕ не лише аналізу ситуації на Запорізькій АЕС, але й вимог щодо демілітаризації зони навколо та в середині станції.

Як передає Укрінформ, про це Президент України заявив під час зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

Зеленський подякував за приїзд місії МАГАТЕ в Україну і наголосив, що через окупацію нашої Запорізької атомної електростанції російськими військовими є великі ризики щодо вибухів, зриву роботи ядерних реакторів, відключення блоків Запорізької АЕС від української мережі. Також Зеленський заявив про ризики щодо опалювального сезону для наших громадян і світову загрозу через ті чи інші ядерні ризики.

Читайте також: росія намагається зірвати візит місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС - ОП

Зеленський додав, що українська сторона хоче, щоб місія МАГАТЕ на чолі з директором Гроссі завдяки нашим спецслужбам та безпековим коридорам мала змогу попасти на станцію і зробити максимум для того, щоб уникнути усіх загроз світового масштабу.

Зеленський зустрівся з гендиректором МАГАТЕ / Фото: Офіс Президента

"Довіряємо вашим спеціалістам... Ми би хотіли, щоб була не тільки перевірка, бо я вважаю, що перевірка - це тактичні дії, а є стратегічні рішення... Для нас важливо невідкладні вимоги з боку МАГАТЕ, з боку ООН і вимоги, які абсолютно всі лідери Європи та світу підтримують щодо термінової демілітаризації станції, виходу будь-яких військових російської федерації з будь-якою зброєю, звільнення нашої станції і організації демілітаризованої зони як всередині так і навколо Запорізької атомної станції і повний перехід станції під контроль Української держави", - сказав Зеленський.

Читайте також: Старух: Є надія, що ЗАЕС повернеться під контроль Енергоатома та МАГАТЕ

Він додав, що тільки так можна усунути будь-які ризики пов'язані з атомною енергетикою

Як повідомлялося, місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на чолі з її главою Рафаелем Гроссі прибула до української столиці напередодні запланованого візиту на Запорізьку АЕС.

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

ООН, США та Україна закликали рф до виведення військової техніки та особового складу з ядерного об’єкта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-