Кабмін схвалив пропозиції МКІП про санкції проти патріарха кирила та інших представників рпц

Кабмін схвалив пропозиції МКІП про санкції проти патріарха кирила та інших представників рпц

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив пропозиції Міністерства культури та інформаційної політики щодо застосування персональних санкцій на 10 років проти керівника російської православної церкви патріарха кирила та ще семи її представників.

Як передає Укрінформ з посиланням на МКІП, відповідне розпорядження уряд ухвалив на засіданні 30 серпня.

У МКІП додали, що список ще розгляне Рада національної безпеки та оборони України і Президент Володимир Зеленський. Зазначається, що погодження списку дозволить звернутись до міжнародної спільноти, аби запровадити такі ж санкції в інших країнах проти представників рпц.

“російська православна церква підтримує війну росії проти українського народу й щодня благословляє воєнні злочини проти українців. Всі, хто має відношення до цього, мають нести відповідальність. Діяльність цих церковних чиновників з рф суперечить християнським цінностям. Злочинці не мають ховатися за рясами”, – заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Читайте також: Санкції проти росії є ефективнішими, ніж здається – Тоні Блер

Таким чином, члени уряду схвалили пропозиції запровадити санкції на десять років проти: 16-го патріарха московського і всієї Русі кирила (володимира гундяєва, 1946 року народження); керівника відділу зовнішніх церковних зв’язків московського патріархату рпц, митрополита іларіона волоколамського (григорія алфєєва, 1966 р.н.); заступника керівника відділу зовнішніх церковних зв’язків московського патріархату рпц, протоієрея миколи балашова 1956 р.н.; митрополита псковського і порховського рпц тихона (георгія шевкунова, 1958 р.н.); архієпископа сиктивкарського і комі-зирянського рпц питирима (павла волочкова, 1961 р.н.); протоієрея рпц, письменника, проповідника та педагога артемія владімірова, 1961 р.н.; митрофорного протоієрея рпц, проповідника, телеведучого андрія ткачова, 1969 р.н.; російського православного богослова, педагога і публіциста, доктора богослов’я, заслуженого професора московської православної духовної академії і семінарії олексія осипова, 1938 р.н.

Читайте також: Тернопільська облрада ухвалила звернення до ВР щодо заборони діяльності УПЦ МП

Санкції передбачають: блокування активів, припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень Україною, призупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань, заборона на участь у приватизації та оренді держмайна, припинення культурних обмінів та співробітництва, анулювання офіційних візитів тощо.

Наголошується, що таке рішення Кабмін прийняв з метою захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету та територіальної цілісності України.

Як повідомляв Укрінформ, глава МКІП закликав призупинити членство рпц у Всесвітній раді церков до кінця війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-