Кулеба - країнам ЄС: Щоб змінити росію, зачиніть двері перед туристами з рф

Кулеба - країнам ЄС: Щоб змінити росію, зачиніть двері перед туристами з рф

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Європейський Союз заборонити видачу туристичних віз громадянам росії.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Твіттері.

«Подорожі до ЄС не мали трансформаційного ефекту для росії. Після спрощення візового режиму в 2007 році москва напала на Грузію, розв’язала війну проти України, скоїла численні злочини — і все це за підтримки переважної більшості населення. Щоб змінити росію, зачиніть двері перед російськими туристами», - зазначив глава українського МЗС.

Читайте також: Нідерланди підтримують «візовий бан» ЄС для росіян

Україна виступає за повну заборону видачі туристичних віз для громадян рф країнами Євросоюзу, зокрема тому, що подорожі росіян до Європи протягом десятиріч не мали жодного позитивного впливу на російське суспільство.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив у інтерв’ю «Радіо Свобода», перебуваючи з візитом у Чеській Республіці, повідомляє пресслужба МЗС.

Коментуючи позицію окремих країн, які виступають проти візових обмежень для громадян рф, Кулеба порадив цим країнам позбутися ілюзій щодо нібито позитивного впливу, який подорожі до Європи справляють на свідомість росіян.

"Режим спрощеного оформлення європейських віз для росіян діяв із 2007 року. З тих пір росія розпочала війну проти Грузії, війну проти України, вчинила вбивства опонентів режиму путіна на території європейських держав та інші злочини. Чи допомогли подорожі росіян до ЄС змінити їхнє ставлення до Європи, чи навчили їх поважати кордони інших країн?", - зазначив міністр.

Глава української дипломатії наголосив, що заборона видачі туристичних віз - це також питання поваги європейців до самих себе.

"Європейці не мають дозволяти громадянам рф, які підтримують агресію путіна проти України та Європи загалом, використовувати себе. З 24 лютого Україна займає позицію, що епоха напівзаходів проти рф пройшла", - наголосив Кулеба.

Міністр зазначив, що наратив про нібито «війну путіна» - це самообман, до якого вдаються деякі європейські політики. Адже абсолютна більшість росіян відкрито підтримують війну проти України.

При цьому очільник МЗС зауважив, що варто зберегти відкритим вікно можливостей для справжніх опонентів режиму путіна, дисидентів, а також людей, які потребують візи з гуманітарних причин, або для подальшого отримання статусу біженця.

Як повідомляв Укрінформ, 30 серпня Дмитро Кулеба прибув з робочим візитом до Праги, де він візьме участь у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу, на якій розглядатиметься питання заборони видачі туристичних віз громадянам росії.

Дану ініціативу підтримують більшість країн «східного флангу» ЄС, зокрема, Чехія, Польща, Фінляндія, Латвія, Литва та Естонія, а також Данія. Проти заборони видачі віз росіянам виступають Франція, Німеччина, Греція та Кіпр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-