Кулеба назвав плюси для світу від заборони на в’їзд російським туристам

Кулеба назвав плюси для світу від заборони на в’їзд російським туристам

Укрінформ
Заборона на в’їзд російським туристам буде найефективнішою персональною санкцією проти росії, першим кроком до усвідомлення росіянами власної провини за розв’язану рф війну проти України, підвищить безпеку та знизить злочинність.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у статті «Зачиніть двері для російських туристів» для видання Politico, переклад якої оприлюднено на сайті МЗС.

Глава української дипломатії зауважив, що хоча правова відповідальність за вчинені злочини справді є індивідуальною, існує також спільна відповідальність суспільства, яку росіяни мають нести за все горе, заподіяне Україні. Водночас масова підтримка війни всередині росії залишається темною дійсністю, яку не всі європейські лідери готові визнати, констатував Кулеба.

«росіяни ще навіть не починали усвідомлювати власну провину. Насправді, вони рухаються в протилежному напрямі. Час зняти рожеві окуляри та тверезо подивитися на реальність російського фашизму», - закликав очільник МЗС.

Він назвав покладання провини виключно на путіна «небезпечно наївним» і застеріг, що росія не зміниться, допоки покоління росіян не усвідомлять спільну провину та відповідальність за те, що вчинила їхня країна

«Саме тому необхідно, щоб усі країни ЄС і Групи семи припинили видавати туристичні візи росіянам. Це буде перший крок до їхнього протверезіння», - вважає міністр.

Водночас він зазначив, що крихітна меншість росіян, які не підтримують путіна та війну проти України, мають зберегти можливість отримати притулок. Так само має бути збережений в’їзд із гуманітарних підстав.

Кулеба також зауважив, що росіяни, які підтримують агресію проти України із застосуванням ракет і танків, так само підтримують російську агресію проти Європи та Заходу з використанням енергоносіїв як зброї для накручування цін на газ та інфляції, підбурювання політичної нестабільності.

Очільник МЗС привернув увагу і до суто практичної складової цієї дискусії, яка стосується безпеки.

«росіяни становлять підвищений ризик конфліктів і злочинів на ґрунті ненависті, особливо зараз, коли їм щоденно промиває мізки агресивна пропаганда. Вони знані своєю негідною поведінкою на світових курортах та в туристичних місцях, а зараз ці ризики додатково зросли. Заборона в’їзду для росіян підвищить безпеку та знизить злочинність», - переконаний глава української дипломатії.

Читайте також: Деокупація Криму буде чітким сигналом для всіх диктаторів, що на них чекає поразка - Кулеба

Насамкінець він зазначив, що Україна нині активно працює із партнерами в ЄС і Групі семи, переконуючи їх закрити в’їзд російським туристам.

«Ми переконані, що це одна з найефективніших персональних санкцій проти росії. На відміну від деяких інших обмежувальних заходів, вона не несе майже жодної додаткової ціни для ЄС і Групи семи, зміцнює безпеку, не потребує додаткового законодавства та надсилає чіткий сигнал всім росіянам. Сигнал про те, що путін і його прихильники закрили росії двері до Європи», - резюмував міністр.

Як повідомлялося, міністри закордонних справ Європейського Союзу 31 серпня обговорять запровадження обмежень на видачу віз громадянам росії. За загальноєвропейську заборону росіянам вільно подорожувати Європою, окрім України, виступають країни Балтії, Данія, Польща, Фінляндія, Чехія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-