Намагання росії анексувати території України не будуть визнані - Ірландія в ООН

Намагання росії анексувати території України не будуть визнані - Ірландія в ООН

Укрінформ
Світ не визнає спроб росії незаконно захопити українські території.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час засідання Ради Безпеки ООН заявила заступниця Постійного представника Ірландії при цій організації Кейт Моран.

“Односторонні кроки росії з інтеграції частин України не будуть визнані нічим іншим, ніж відвертим порушенням принципів суверенної незалежності та невтручання, а також грубою спробою розширити умовну сферу впливу”, - сказала Моран.

Вона наголосила, що росія вперше грубо порушила суверенітет й територіальну цілісність України у 2014-му році, але “міжнародно визнані кордони України не змінилися ні протягом останніх шести місяців, ні протягом останніх восьми з половиною років”. “Рішення росії вдертися до України не змінило цих кордонів. Вони не зазнали змін ні у 2014-му, ні у 2022-му”, - зазначила дипломатка.

Моран закликала росію “припинити цю жорстоку війну, вивести свої сили з усієї міжнародно визнаної території України, й поважати суверенітет й територіальну цілісність сусідів”.

Читайте також: Світ ніколи не визнає спробу рф силою змінити кордони України – Штати на Радбезі ООН

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня Рада Безпеки ООН в рамках пункту порядку денного «Підтримання миру та безпеки України» розглянула наслідки піврічного вторгнення рф в Україну. На засіданні в режимі відеоконференції виступив Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-