Безкарність заохочує агресора – прем'єр Греції про окупацію Криму росією

Безкарність заохочує агресора – прем'єр Греції про окупацію Криму росією

Укрінформ
Окупація Криму в 2014 році стала першим кроком, 24 лютого - наступним кроком росії, метою якого є зміна кордонів Європи.

Про це сказав прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс у вступному слові на саміті Кримської платформи, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Окупація Криму в 2014-му стала першим кроком, 24 лютого - наступним кроком у плані перегляду, метою якого є зміна кордонів Європи”, - сказав очільник грецького уряду.

“Ми всі бачимо наслідки окупації та анексії Криму. Це - порушення прав людини, особливо етнічних українців та кримських татар, руйнування критичної інфрастпуктури, серйозне погіршення свободи судноплавства в Чорному та Азовському морях”, - сказав Міцотакіс.

На його переконання, широкомасштабна агресія рф проти України демонструє, що коли порушення міжнародного права не припиняються одразу, це заохочує агресора змінювати порядок денний та продовжувати.

Читайте також: Молдова теж відчула наслідки розв’язаної росією війни проти України – Санду

Як повідомляв Укрінформ, майже 60 представників різних країн світу, зокрема 40 президентів та прем'єр-міністрів беруть участь у другому саміті Кримської платформи, який сьогодні проходить в Києві. Цього року в саміті вперше беруть участь представники ще двох континентів - Африки та Південної Америки.

Як запевнив у вступному слові Президент Володимир Зеленський, Україна продовжить робити все для деокупації Криму будь-яким шляхом, попри всі дії росії проти українців і Української держави.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-