Молдова теж відчула наслідки розв’язаної росією війни проти України – Санду

Молдова теж відчула наслідки розв’язаної росією війни проти України – Санду

Укрінформ
Наслідки розв’язаної росією війни виходять далеко за межі України, Молдова теж відчула їх на собі.

Про це заявила Президентка Молдови Мая Санду під час онлайн-включення на другом саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Шість місяців ми живемо у світі свавілля, у світі без правил, оскільки росія воює проти України. Ця війна принесла невимовні страждання українському народу, підірвала міжнародний устрій, який ґрунтується на правилах... Наслідки цієї війни виходять далеко за межі України і нашого регіону – ми бачимо енергетичну, продовольчу кризу. Моя країна – не виняток”, - сказала Санду.

Вона зазначила, що молдовський народ мирний і відданий тому світові, де засадничі правила міжнародного права користуються повагою.

“Але ми не можемо збудувати регіональної безпеки у світі без правил. Жодна країна ніколи не почуватиметься в безпеці за таких умов”, - зауважила Президентка Молдови.

Водночас вона підкреслила, що Молдова ніколи не терпітиме несправедливості, і нагадала, що її країна від самого початку приєдналася до міжнародної спільноти, яка засудила російську війну проти України, і закликала до того, щоб покласти край цій агресії.

“Пане Президенте Зеленський, молдовські патріоти, яких у нашій країні переважна більшість, стоять на боці України і засуджують російську війну проти українського народу”, - запевнила Санду.

Вона нагадала, що Молдова надає допомогу Україні, зосереджуючи зусилля на підтримці тих українців, які були змушені рятуватися втечею і прибули до Молдови.

“Ми й далі з відкритими обіймами прийматимемо українців, які приїздять до нас, і допомагатимемо у гуманітарних питаннях”, - пообіцяла Президентка Молдови.

Санду також відзначила, що надання Україні та Молдові статусу кандидатів у члени ЄС було історичним рішенням.

“Процес вступу буде тривалим, вимагатиме послідовних зусиль, але ми віддані цій справі. Ми рішуче йдемо цим шляхом, ми не будемо слабкими, роз’єднаними, нерішучими”, - акцентувала вона.

Читайте також: Боррель – українцям: Разом ми - Європа, і разом ми - сила

Як повідомлялося, у Києві проходить другий саміт Міжнародної Кримської платформи за участі 60 країн і міжнародних організацій. З міркувань безпеки він проводиться в онлайн-форматі, але деякі представники міжнародної спільноти приїхали в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-