Українці зруйнували відчуття непереможності росії – президентка Грузії

Українці зруйнували відчуття непереможності росії – президентка Грузії

Укрінформ
Українці у своєму мужньому опорі російській агресії вже перемогли, оскільки зруйнували пануюче серед багатьох відчуття непереможності росії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила президентка Грузії Саломе Зурабішвілі під час виступу на другому саміті Кримської платформи.

"Ми пишаємося вашою боротьбою і віримо, що ця боротьба завершиться перемогою. Ваша боротьба вже є переможною, оскільки ви змогли зруйнувати відчуття непереможності росії. Ви є вже переможцями, оскільки спромоглися забезпечити потужну реакцію з боку міжнародної спільноти – потужну і об’єднану реакцію, на яку не очікував путін і якої ми не побачили у 2014 році, коли була здійснена анексія росією Криму", - заявила вона.

Зурабішвілі наголосила на важливості продовжувати "стояти разом на обороні спільних цінностей". "І я впевнена, що ми зможемо сформувати наше спільне майбутнє. Я буду пишатися долучитися до Спільної декларації після завершення цього саміту. Я хочу підкреслити, що ми продовжуємо підтримувати вашу територіальну цілісність, суверенітет, а також стратегію деокупації. Крим – це Україна", - підкреслила грузинська президентка.

Вона додала: в Грузії дуже добре розуміють російську агресію проти України і добре знають, що це значить – бути під загрозою вторгнення та окупації. Зурабішвілі висловила переконання, що Україна та Грузія відновлять свою територіальну цілісність і будуть процвітати у мирній Європі.

"Слава Україні", - так завершила свій виступ грузинська президентка.

Читайте також: Президент Фінляндії закликав рф вивести війська з усієї території України, включно з Кримом

Як повідомляв Укрінформ, другий саміт Міжнародної Кримської платформи сьогодні розпочав роботу в Києві. Захід відкрив Президент Володимир Зеленський, який звернувся до учасників саміту.

Участь у другому саміті Кримської платформи беруть 60 країн і міжнародних організацій, серед них близько 40 - на рівні президентів та прем’єр-міністрів.

З міркувань безпеки через постійні обстріли українських міст армією рф саміт проходить в онлайн-форматі, але деякі представники міжнародної спільноти приїхали в Україну.

Читайте також: Джонсон на Кримській платформі: Треба допомагати Україні до звільнення всіх її територій

Цьогоріч географія Кримської платформи розширилася країнами Африканського континенту та іншого боку Атлантики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-