Генпрокурор обговорив з Маасікасом співпрацю у розслідуванні воєнних злочинів рф

Генпрокурор обговорив з Маасікасом співпрацю у розслідуванні воєнних злочинів рф

Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з головою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом та обговорив співпрацю у розслідуванні воєнних злочинів рф.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

«Генпрокурор Андрій Костін провів зустріч з послом Євросоюзу, головою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом. Сторони обговорили співпрацю у розслідуванні воєнних злочинів, сталу підтримку Європейського Союзу щодо реформи органів прокуратури та системи юстиції, а також важливість збереження курсу на подолання корупції», - йдеться у повідомленні.

Костін зазначив, що громадяни України бачать себе повноправними членами європейської родини.

«Ми залишаємося вірними ідеї побудови в Україні прокуратури європейського зразка, яка працюватиме за кращими світовими стандартами. Сьогоднішній пріоритет – відновлення справедливості та притягнення до відповідальності тих, хто приніс війну на нашу землю. І на цьому фронті нам як ніколи потрібна допомога наших європейських партнерів», – заявив генпрокурор.

У свою чергу Маасікас висловив переконання, що попередній досвід співпраці щодо судової реформи стане корисним для тісної комунікації у подальшому.

Він також запевнив, що порушення міжнародного гуманітарного права, яке наразі фіксується в Україні та допомога з притягненням до відповідальності винних, залишається одним із пріоритетів в повістці денній європейських партнерів.

Тож очільник ОГП подякував Маасікасу за підтримку і відзначив значний внесок Євросоюзу та його інституцій у притягненні до відповідальності винних у воєнних злочинах.

Читайте також: Латвійські прокурори відвідували Україну для перевірки фактів про воєнні злочини рф

Генеральний прокурор уточнив, що миттєва реакція партнерів у наданні експертної підтримки допомогла українським прокурорам якісно та швидко розпочати розслідування міжнародних злочинів одразу після початку повномасштабного вторгнення рф.

Окремо під час зустрічі сторони зупинилися на продовженні тісної кооперації в рамках створених спільних груп, - зокрема, Atrocity Crimes Advisory Group (АСА), яка надає експертну підтримку на місцях через досвідчених слідчих, прокурорів та експертів з міжнародного права та Спільної слідчої групи (JIT), створеної за підтримки Євроюсту, яка допомагає через слідчі групи в Україні та за кордоном.

За словами Костіна, активно підтримує слідство і консультативна група експертів Ради Європи, яка розглядає поточні процеси з точки зору прав людини.

Читайте також: Маасікас зустрівся з керівником САП - про що говорили

Як повідомлялося, Костін обговорив з Радником Мін’юсту США Елі Розенбаумом співпрацю з американськими експертами.

Фото: Телеграм ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-