росія терміново скликає Радбез ООН «щодо ситуації навколо Запорізької АЕС»

росія терміново скликає Радбез ООН «щодо ситуації навколо Запорізької АЕС»

Укрінформ
російська федерація запросила проведення 23 серпня термінового засідання Радбезу ООН «щодо ситуації навколо Запорізької АЕС», аби інформаційно перебити заплановане на 24 серпня обговорення наслідків російської агресії проти України.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Постійному представництві України при ООН.

«Це чергова відчайдушна спроба російської делегації використати інструментарій Ради безпеки ООН для того, щоб, по-перше, інформаційно перебити засідання, заплановане на 24 серпня, і по-друге - звинуватити Україну в обстрілах ЗАЕС, які сама ж росія регулярно здійснює», - сказали у Постпредставництві.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що рф терміново скликає Радбез щодо ситуації навколо ЗАЕС «у зв’язку з безперервними українськими провокаціями», і попросила виступити на ньому генсека ООН Антоніу Гутерреша.

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня Рада безпеки ООН проведе засідання, присвячене широкому спектру питань, пов’язаних з наслідками російської війни проти України.

Читайте також: Порушення радіаційної та пожежної безпеки: Запорізька АЕС продовжує працювати з ризиком

Ініціаторами засідання виступають США та європейські країни, представлені в РБ, які тісно взаємодіють з українською делегацією в ООН.

За ініціативи України розгляд цього питання відбудеться у День Незалежності, а також у зв’язку з півріччям повномасштабного російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-